Які кваліфікаційні критерії установлювати при закупівлі продуктів харчування
Запитання
Які кваліфікаційні критерії до учасників установлювати в тендерній документації при закупівлі продуктів харчування для школи?
Відповідь
Кожен продукт харчування має свою специфіку.
Молоко, чи то м’ясо, чи то масло — кожен товар має різні умови зберігання, поставки, опис технічних характеристик. Від цього й залежать кваліфікаційні критерії, які встановлює замовник у тендерній документації, щоб забезпечити належну поставку.
Замовник вимагає від учасників подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям.
(ч. 1 ст. 16 Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VІІІ).
У тендерній документації визначають один або декілька кваліфікаційних критеріїв. Зокрема, установлюють вимогу підтвердити наявність:
- належного обладнання та матеріально-технічної бази
- працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання й досвід
- документально підтвердженого досвіду виконання аналогічного договору.
Про це йдеться у частині другій ст. 16 Закону про публічні закупівлі.