Які документи вимагати, складаючи тендерну документацію щодо закупівель продуктів харчування для школи, на підтвердження наявності в учасників процедури закупівлі відповідного обладнання та матеріально-технічної бази?
Вимоги до документів про матеріально-технічну базу, прописані в тендерній документації, мають бути враховані і в договорі про закупівлю.
Справи керівника у жовтні: що проконтролювати
На підтвердження наявності в учасників процедури закупівлі належного обладнання та матеріально-технічної бази достатньо довідок. Їх можна скласти у довільній формі, підтвердивши наявність:
- складських приміщень і належних умов зберігання продуктів у них
| | це може бути: - копія перевірки складських приміщень за останні 6 міс.
- договір оренди складських приміщень, чинний на момент укладання договору про закупівлю (якщо в учасника немає власних складських приміщень)
|
- спеціалізованих транспортних засобів, якими учасник постачатиме предмет закупівлі
| | - доцільно перелічити транспортні засоби, а також додати довідку про санобробку кожного з них
- якщо немає власного спеціалізованого автотранспорту, то має бути копія договору про оренду автотранспортного засобу, чинного на момент укладання договору про закупівлю
|
Умови закупівлі
Учасник має підтвердити можливість поставити товар, враховуючи строк його придатності.
Наприклад
Якщо закуповуєте м’ясо охолоджене чи масло/молоко, то такі специфічні продукти харчування обов’язково мають бути доставлені у транспортному засобі, обладнаному холодильною камерою, щоб забезпечити нормальний температурний режим.
Як має бути після закупівлі продуктів харчування
Транспортний засіб, вказаний в умовах тендерної документації, обов’язково застосовують під час виконання договору про закупівлю.
У супровідних документах на продукти вказують строк придатності товару.
Наприклад
Часто в умовах зустрічається положення про те, що строк придатності з моменту, коли відбулася поставка, має становити не менше 80% до кінцевого строку споживання товару
Тож укладаючи договір і встановлюючи строк постачання товару, слід розраховувати, щоб строк його придатності минув лише на 80%.
Відсотки можна встановлювати самостійно. Головне — передбачити це в умовах тендерної документації
Технічні вимоги до с/г продуктів