Маттехбаза в учасника процедури закупівлі продуктів харчування є?

Які документи вимагати, складаючи тендерну документацію щодо закупівель продуктів харчування для школи, на підтвердження наявності в учасників процедури закупівлі відповідного обладнання та матеріально-технічної бази?

Вимоги до документів про матеріально-технічну базу, прописані в тендерній документації, мають бути враховані і в договорі про закупівлю.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

На підтвердження наявності в учасників процедури закупівлі належного обладнання та матеріально-технічної бази достатньо довідок. Їх можна скласти у довільній формі, підтвердивши наявність:

  • складських приміщень і належних умов зберігання продуктів у них

це може бути:

  • копія перевірки складських приміщень за останні 6 міс.
  • договір оренди складських приміщень, чинний на момент укладання договору про закупівлю (якщо в учасника немає власних складських приміщень)
  • спеціалізованих транспортних засобів, якими учасник постачатиме предмет закупівлі

  • доцільно перелічити транспортні засоби, а також додати довідку про санобробку кожного з них
  • якщо немає власного спеціалізованого автотранспорту, то має бути копія договору про оренду автотранспортного засобу, чинного на момент укладання договору про закупівлю

Умови закупівлі

Учасник має підтвердити можливість поставити товар, враховуючи строк його придатності.

Наприклад

Якщо закуповуєте м’ясо охолоджене чи масло/молоко, то такі специфічні продукти харчування обов’язково мають бути доставлені у транспортному засобі, обладнаному холодильною камерою, щоб забезпечити нормальний температурний режим.

Як має бути після закупівлі продуктів харчування

Транспортний засіб, вказаний в умовах тендерної документації, обов’язково застосовують під час виконання договору про закупівлю.

У супровідних документах на продукти вказують строк придатності товару.

Наприклад

Часто в умовах зустрічається положення про те, що строк придатності з моменту, коли відбулася поставка, має становити не менше 80% до кінцевого строку споживання товару

Тож укладаючи договір і встановлюючи строк постачання товару, слід розраховувати, щоб строк його придатності минув лише на 80%.

Відсотки можна встановлювати самостійно. Головне — передбачити це в умовах тендерної документації



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді