Які технічні вимоги встановлювати щодо КАПУСТИ під час закупівель

601

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо капусти як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги, керуються ДСТУ або ТУ виробника певного виду товару щодо капусти:

  • білоголової 
  • високоякісна
  • головки — щільні
  • зовні головки мають щільно покриватися листками
  • допустимі:

– незначне підмерзання зовнішніх зелених листків

– невеликі тріщини на зовнішніх листках

– незначні механічні пошкодження

– злегка підрізані зовнішні листки

ДСТУ 3280-95 «Капуста цвітна. Технічні умови»

  • цвітної
  • суцвіття мають бути:

– непошкодженими

– високоякісними

– свіжими на вигляд

  • практично без комах-шкідників та слідів від їхніх пошкоджень
  • з нормальною поверхневою вологістю
  • без сторонньому запаху чи присмаку
  • без пророслих листків усередині головок

Продукт з ознаками гниття і псування непридатний для споживання

ДСТУ 3280-95 «Капуста цвітна. Технічні умови»

Центральна частина статичний блок 3

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
479

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
965

Органічна їжа: мода чи потреба

Чи є спосіб захистити організм людини від цих шкідливих речовин? Мабуть, ви чули про органічні продукти харчування. Та чи достатньо, аби стати їхнім прихильником?
10497