Які технічні вимоги встановлювати щодо КАПУСТИ під час закупівель
Запитання
Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо капусти як предмета закупівлі для школи?
Відповідь
Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.
Установлюючи технічні вимоги, керуються ДСТУ або ТУ виробника певного виду товару щодо капусти:
|
– незначне підмерзання зовнішніх зелених листків – невеликі тріщини на зовнішніх листках – незначні механічні пошкодження – злегка підрізані зовнішні листки | ДСТУ 3280-95 «Капуста цвітна. Технічні умови» |
|
– непошкодженими – високоякісними – свіжими на вигляд
Продукт з ознаками гниття і псування непридатний для споживання | ДСТУ 3280-95 «Капуста цвітна. Технічні умови» |