Які технічні вимоги встановлювати щодо КАПУСТИ під час закупівель

1526

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо капусти як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги, керуються ДСТУ або ТУ виробника певного виду товару щодо капусти:

  • білоголової 
  • високоякісна
  • головки — щільні
  • зовні головки мають щільно покриватися листками
  • допустимі:

– незначне підмерзання зовнішніх зелених листків

– невеликі тріщини на зовнішніх листках

– незначні механічні пошкодження

– злегка підрізані зовнішні листки

ДСТУ 3280-95 «Капуста цвітна. Технічні умови»

  • цвітної
  • суцвіття мають бути:

– непошкодженими

– високоякісними

– свіжими на вигляд

  • практично без комах-шкідників та слідів від їхніх пошкоджень
  • з нормальною поверхневою вологістю
  • без сторонньому запаху чи присмаку
  • без пророслих листків усередині головок

Продукт з ознаками гниття і псування непридатний для споживання

ДСТУ 3280-95 «Капуста цвітна. Технічні умови»

додаток

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати харчування в укритті закладу освіти: нові вимоги

КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
635

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
36489