Які технічні вимоги встановлювати щодо ЦИБУЛІ під час закупівель

1384

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо цибулі як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги щодо цибулі, керуються ДСТУ або ТУ виробника певного виду товару:

  • ріпчаста
  • непошкоджена
  • високоякісна (гнила і зіпсована не допускається)
  • чиста
  • непідморожена
  • достатньо суха
  • без порожнього і твердого денця
  • практично без комах-шкідників та слідів від їхніх пошкоджень
  • без надлишкової поверхневої вологості
  • без стороннього запаху і/або присмаку

ДСТУ 3234-95 «Цибуля ріпчаста свіжа. Технічні умови»

  • зелена (цибуля-порей)
  • свіжа
  • із зеленими стеблами
  • з відбіленими або зеленуватими ніжками, які складають 1/3–1/2 загальної довжини цибулі-порею

ДСТУ 6011:2008 «Цибуля зелена свіжа. Технічні умови»

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
1277