Відповідь
Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.
Установлюючи технічні вимоги щодо цибулі, керуються ДСТУ або ТУ виробника певного виду товару:
| - непошкоджена
- високоякісна (гнила і зіпсована не допускається)
- чиста
- непідморожена
- достатньо суха
- без порожнього і твердого денця
- практично без комах-шкідників та слідів від їхніх пошкоджень
- без надлишкової поверхневої вологості
- без стороннього запаху і/або присмаку
| ДСТУ 3234-95 «Цибуля ріпчаста свіжа. Технічні умови» |
| - свіжа
- із зеленими стеблами
- з відбіленими або зеленуватими ніжками, які складають 1/3–1/2 загальної довжини цибулі-порею
| ДСТУ 6011:2008 «Цибуля зелена свіжа. Технічні умови» |
У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
Читайте про нове у Порядку організації харчування в закладах освіти. Що змінили та які моделі можете обрати – у статті
Які особливості харчуватися дітей на дистанційному навчанні та що варто врахувати батькам при плануванні раціону
Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
Чи є спосіб захистити організм людини від цих шкідливих речовин? Мабуть, ви чули про органічні продукти харчування. Та чи достатньо, аби стати їхнім прихильником?