Які технічні вимоги встановлювати щодо ЦИБУЛІ під час закупівель

2122

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо цибулі як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги щодо цибулі, керуються ДСТУ або ТУ виробника певного виду товару:

  • ріпчаста
  • непошкоджена
  • високоякісна (гнила і зіпсована не допускається)
  • чиста
  • непідморожена
  • достатньо суха
  • без порожнього і твердого денця
  • практично без комах-шкідників та слідів від їхніх пошкоджень
  • без надлишкової поверхневої вологості
  • без стороннього запаху і/або присмаку

ДСТУ 3234-95 «Цибуля ріпчаста свіжа. Технічні умови»

  • зелена (цибуля-порей)
  • свіжа
  • із зеленими стеблами
  • з відбіленими або зеленуватими ніжками, які складають 1/3–1/2 загальної довжини цибулі-порею

ДСТУ 6011:2008 «Цибуля зелена свіжа. Технічні умови»

додаток

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати харчування в укритті закладу освіти: нові вимоги

КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
738

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
36601