Які технічні вимоги встановлювати щодо ЦИБУЛІ під час закупівель

1188

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо цибулі як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги щодо цибулі, керуються ДСТУ або ТУ виробника певного виду товару:

  • ріпчаста
  • непошкоджена
  • високоякісна (гнила і зіпсована не допускається)
  • чиста
  • непідморожена
  • достатньо суха
  • без порожнього і твердого денця
  • практично без комах-шкідників та слідів від їхніх пошкоджень
  • без надлишкової поверхневої вологості
  • без стороннього запаху і/або присмаку

ДСТУ 3234-95 «Цибуля ріпчаста свіжа. Технічні умови»

  • зелена (цибуля-порей)
  • свіжа
  • із зеленими стеблами
  • з відбіленими або зеленуватими ніжками, які складають 1/3–1/2 загальної довжини цибулі-порею

ДСТУ 6011:2008 «Цибуля зелена свіжа. Технічні умови»

Центральна частина статичний блок 3

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
535

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
983

Органічна їжа: мода чи потреба

Чи є спосіб захистити організм людини від цих шкідливих речовин? Мабуть, ви чули про органічні продукти харчування. Та чи достатньо, аби стати їхнім прихильником?
10638