Які технічні вимоги встановлювати щодо БАКЛАЖАНІВ під час закупівель

673

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо баклажанів як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до баклажан, керуються ГОСТ 13907-86 «Баклажаны свежие. Технические условия» або ТУ виробника певного виду товару.

Баклажани

— плоди мають бути:

  • без пошкоджень
  • високоякісними (не допускаються підгнилі та зіпсовані)
  • чистими
  • свіжими на вигляд
  • практично без комах-шкідників і слідів від їхніх пошкоджень.

Допускають:

  • незначні дефекти форми
  • невелику зміну забарвлення плоду біля основи
  • незначні механічні пошкодження і зарубцьовані тріщини за умови, що вони не перевищують 3 см2.

Вебінар ВМДЗ

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
1971