Які технічні вимоги встановлювати щодо ПОМІДОРІВ під час закупівель

1356

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо помідорів як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до помідорів, керуються ДСТУ 3246-95 «Томати свіжі. Технічні умови» або ТУ виробника певного виду товару.

Томати свіжі

— плоди томатів мають бути:

  • свіжими
  • цілими
  • чистими
  • здоровими
  • неперезрілими
  • щільними
  • без нетипової зовнішньої вологи
  • з плодоніжкою або без неї
  • без механічних пошкоджень і сонячних опіків.

Допускають:

  • легкі натиски від тари на плодах.
додаток

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати харчування в укритті закладу освіти: нові вимоги

КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
654

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
36511