Які технічні вимоги встановлювати щодо ПОМІДОРІВ під час закупівель

935

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо помідорів як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до помідорів, керуються ДСТУ 3246-95 «Томати свіжі. Технічні умови» або ТУ виробника певного виду товару.

Томати свіжі

— плоди томатів мають бути:

  • свіжими
  • цілими
  • чистими
  • здоровими
  • неперезрілими
  • щільними
  • без нетипової зовнішньої вологи
  • з плодоніжкою або без неї
  • без механічних пошкоджень і сонячних опіків.

Допускають:

  • легкі натиски від тари на плодах.

Вебінар ВМДЗ

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
1971