Які технічні вимоги встановлювати щодо КАБАЧКІВ під час закупівель

1119

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо кабачків як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги, керуються ДСТУ 318-91 «Кабачки свіжі. Технічні умови» або ТУ виробника певного виду товару.

Кабачки:

— плоди мають бути:

  • непошкодженими
  • з плодоніжкою (вона може бути злегка пошкодженою)
  • високоякісними (не допускається продукція з ознаками гниття і псування)
  • чистими
  • свіжими на вигляд
  • твердими
  • без порожнин, тріщин
  • відповідного ступеня стиглості, але без перестиглого насіння
  • практично без комах-шкідників та слідів від їхніх пошкоджень
  • з нормальною вологістю поверхні
  • без стороннього запаху і присмаку.

Вебінар ВМДЗ

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
1979