Які технічні вимоги встановлювати щодо КРОПУ під час закупівель

1138

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо кропу як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до кропу, керуються РСТ УССР 304-89 «Укроп свежий. Технические условия».

Кріп свіжий

— для рослин кропу молодого столового діють такі вимоги:

  • з черешками або без них
  • здорові
  • незабруднені
  • довжина від шийки корінця до верхівки листків не більше 250 мм.

Допускають:

  • наявність рослин у партії
  • з жовтими листками

  • великих розмірів

  • з нерозкритими квітковими зонтиками
  • із нездерев’янілими стеблами
  • з легким в’яленням листків
  • масова частка мінеральних і сторонніх домішок 

додаток

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати харчування в укритті закладу освіти: нові вимоги

КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
738

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
36601