Які технічні вимоги встановлювати щодо КРОПУ під час закупівель

478

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо кропу як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до кропу, керуються РСТ УССР 304-89 «Укроп свежий. Технические условия».

Кріп свіжий

— для рослин кропу молодого столового діють такі вимоги:

  • з черешками або без них
  • здорові
  • незабруднені
  • довжина від шийки корінця до верхівки листків не більше 250 мм.

Допускають:

  • наявність рослин у партії
  • з жовтими листками

  • великих розмірів

  • з нерозкритими квітковими зонтиками
  • із нездерев’янілими стеблами
  • з легким в’яленням листків
  • масова частка мінеральних і сторонніх домішок 

Центральна частина статичний блок 3

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
417

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
951

Органічна їжа: мода чи потреба

Чи є спосіб захистити організм людини від цих шкідливих речовин? Мабуть, ви чули про органічні продукти харчування. Та чи достатньо, аби стати їхнім прихильником?
10411