Які технічні вимоги встановлювати щодо ОГІРКІВ під час закупівель

1365

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо огірків як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до огірків, керуються ДСТУ 3247-95 «Огірки свіжі. Технічні умови» або ТУ виробника певного виду товару.

Огірки свіжі

— плоди огірків мають бути:

  • цілими
  • свіжими
  • здоровими
  • чистими
  • нормальної структури та форми
  • без механічних пошкоджень
  • з плодоніжкою або без неї.

допускають

не допускають

  • плоди з незначним пожовтінням вершини
  • гнилі та спарені продукти

додаток

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати харчування в укритті закладу освіти: нові вимоги

КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
745

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
36618