Які технічні вимоги встановлювати щодо МОРКВИ під час закупівель

1248

Запитання

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів. Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо моркви як предмета закупівлі?

Відповідь

Установлюючи технічні вимоги, керуються ДСТУ 7035:2009 «Морква свіжа. Технічні умови» або ж ТУ виробника певного виду товару.

Морква свіжа:

  • має бути без дефектів, хіба що з незначними, які не впливають на товарний вигляд
  • зовні коренеплоди:

– гладенькі

– свіжі на вигляд

– правильної форми

– непобиті

– без тріщин

– непідморожені.

Зеленуваті та фіолетові головки коренеплодів не допускаються.

Які кваліфікаційні критерії установлювати при закупівлі продуктів харчування

Центральна частина статичний блок 3

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
479

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
965

Органічна їжа: мода чи потреба

Чи є спосіб захистити організм людини від цих шкідливих речовин? Мабуть, ви чули про органічні продукти харчування. Та чи достатньо, аби стати їхнім прихильником?
10497