Які технічні вимоги встановлювати щодо МОРКВИ під час закупівель

1968

Запитання

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів. Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо моркви як предмета закупівлі?

Відповідь

Установлюючи технічні вимоги, керуються ДСТУ 7035:2009 «Морква свіжа. Технічні умови» або ж ТУ виробника певного виду товару.

Морква свіжа:

  • має бути без дефектів, хіба що з незначними, які не впливають на товарний вигляд
  • зовні коренеплоди:

– гладенькі

– свіжі на вигляд

– правильної форми

– непобиті

– без тріщин

– непідморожені.

Зеленуваті та фіолетові головки коренеплодів не допускаються.

Які кваліфікаційні критерії установлювати при закупівлі продуктів харчування

додаток

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати харчування в укритті закладу освіти: нові вимоги

КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
654

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
36511