Які технічні вимоги встановлювати щодо МОРКВИ під час закупівель

1446

Запитання

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів. Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо моркви як предмета закупівлі?

Відповідь

Установлюючи технічні вимоги, керуються ДСТУ 7035:2009 «Морква свіжа. Технічні умови» або ж ТУ виробника певного виду товару.

Морква свіжа:

  • має бути без дефектів, хіба що з незначними, які не впливають на товарний вигляд
  • зовні коренеплоди:

– гладенькі

– свіжі на вигляд

– правильної форми

– непобиті

– без тріщин

– непідморожені.

Зеленуваті та фіолетові головки коренеплодів не допускаються.

Які кваліфікаційні критерії установлювати при закупівлі продуктів харчування

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
1584