Які технічні вимоги встановлювати щодо РЕДИСКИ під час закупівель

722

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо редиски як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до редиски, керуються ДСТУ 6009:2008 «Редиска свіжа. Технічні умови» або ТУ виробника певного виду товару.

Редиска

— мінімальні вимоги до якості:

  • непошкоджена (окрім обрізної продукції)
  • високоякісна (не допустимо зіпсовану та гнилу)
  • чиста
  • коренеплоди тверді й без тріщин
  • практично без шкідників та слідів від їхніх пошкоджень
  • нездерев’яніла
  • без надлишку зовнішньої вологості
  • без сторонніх запаху та присмаку.

Якщо редиску постачають у пучках — листки мають бути свіжими, здоровими й зеленими.

Центральна частина статичний блок 3

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
479

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
965

Органічна їжа: мода чи потреба

Чи є спосіб захистити організм людини від цих шкідливих речовин? Мабуть, ви чули про органічні продукти харчування. Та чи достатньо, аби стати їхнім прихильником?
10497