Які технічні вимоги встановлювати щодо РЕДИСКИ під час закупівель

1762

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо редиски як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до редиски, керуються ДСТУ 6009:2008 «Редиска свіжа. Технічні умови» або ТУ виробника певного виду товару.

Редиска

— мінімальні вимоги до якості:

  • непошкоджена (окрім обрізної продукції)
  • високоякісна (не допустимо зіпсовану та гнилу)
  • чиста
  • коренеплоди тверді й без тріщин
  • практично без шкідників та слідів від їхніх пошкоджень
  • нездерев’яніла
  • без надлишку зовнішньої вологості
  • без сторонніх запаху та присмаку.

Якщо редиску постачають у пучках — листки мають бути свіжими, здоровими й зеленими.

додаток

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати харчування в укритті закладу освіти: нові вимоги

КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
567

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
36430