Незабаром розпочнеться Національний тиждень читання
79
Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо редиски як предмета закупівлі для школи?
Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.
Установлюючи технічні вимоги до редиски, керуються ДСТУ 6009:2008 «Редиска свіжа. Технічні умови» або ТУ виробника певного виду товару.
— мінімальні вимоги до якості:
- непошкоджена (окрім обрізної продукції)
- високоякісна (не допустимо зіпсовану та гнилу)
- чиста
- коренеплоди тверді й без тріщин
- практично без шкідників та слідів від їхніх пошкоджень
- нездерев’яніла
- без надлишку зовнішньої вологості
- без сторонніх запаху та присмаку.
Якщо редиску постачають у пучках — листки мають бути свіжими, здоровими й зеленими.