Які технічні вимоги встановлювати щодо РЕДИСКИ під час закупівель

1186

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо редиски як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до редиски, керуються ДСТУ 6009:2008 «Редиска свіжа. Технічні умови» або ТУ виробника певного виду товару.

Редиска

— мінімальні вимоги до якості:

  • непошкоджена (окрім обрізної продукції)
  • високоякісна (не допустимо зіпсовану та гнилу)
  • чиста
  • коренеплоди тверді й без тріщин
  • практично без шкідників та слідів від їхніх пошкоджень
  • нездерев’яніла
  • без надлишку зовнішньої вологості
  • без сторонніх запаху та присмаку.

Якщо редиску постачають у пучках — листки мають бути свіжими, здоровими й зеленими.

Вебінар ВМДЗ

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
1971