Які технічні вимоги встановлювати щодо ЧАСНИКУ під час закупівель

2132

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо часнику як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до часнику, керуються ДСТУ 3233-95 «Часник свіжий. Технічні умови», або ТУ виробника певного виду товару.

Часник

— стандартні цибулини часнику мають бути:

  • свіжими
  • чистими
  • здоровими
  • формою і забарвленням відповідати ботанічному сорту.

Вміст залишкової кількості пестицидів, нітратів і мікотоксинів не має перевищувати допустимих рівнів, установлених «Медико-біологічними вимогами і санітарними нормами якості продовольчої сировини і продуктів харчування», затв. МОЗ України.

додаток

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як організувати харчування в укритті закладу освіти: нові вимоги

КМУ оновив норми й порядок харчування в закладах освіти з урахуванням умов воєнного стану. Одна з ключових змін — визначено порядок харчування в укритті. Зі статті знатимете, які приміщення та як облаштувати в укритті, щоб забезпечити харчуванням в ньому дітей і працівників
87

Принципи НАССР для закладів освіти

Щоб запровадити систему управління безпечністю харчування НАССР, в закладі освіти потрібно створити групу, яка у своїй роботі керуватиметься сімома принципами
36215