Які технічні вимоги встановлювати щодо ЧАСНИКУ під час закупівель

1220

Запитання

Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо часнику як предмета закупівлі для школи?

Відповідь

Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.

Установлюючи технічні вимоги до часнику, керуються ДСТУ 3233-95 «Часник свіжий. Технічні умови», або ТУ виробника певного виду товару.

Часник

— стандартні цибулини часнику мають бути:

  • свіжими
  • чистими
  • здоровими
  • формою і забарвленням відповідати ботанічному сорту.

Вміст залишкової кількості пестицидів, нітратів і мікотоксинів не має перевищувати допустимих рівнів, установлених «Медико-біологічними вимогами і санітарними нормами якості продовольчої сировини і продуктів харчування», затв. МОЗ України.

Центральна частина статичний блок 3

Статті за темою

Усі статті за темою

Харчування дітей у школі: як правильно організувати

У системі реформ української освіти, організації нової української школи, підхід до харчування дітей у закладах освіти теж потребує удосконалення. Як це зробити у відповідності до сучасних вимог, які ці вимоги – розбираємось далі.
416

Діти та здорове харчування: що робити

Тримайте рекомендації ЮНІСЕФ зі здорового харчування. В умовах війни доступ до різних продуктів харчування може бути обмеженим. Але основні принципи здорового раціону залишаються такими самими, і їх важливо дотримувати в міру можливостей та наявних продуктів харчування
950

Органічна їжа: мода чи потреба

Чи є спосіб захистити організм людини від цих шкідливих речовин? Мабуть, ви чули про органічні продукти харчування. Та чи достатньо, аби стати їхнім прихильником?
10408