Які технічні вимоги встановлювати щодо ЧАСНИКУ під час закупівель
Запитання
Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо часнику як предмета закупівлі для школи?
Відповідь
Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.
Установлюючи технічні вимоги до часнику, керуються ДСТУ 3233-95 «Часник свіжий. Технічні умови», або ТУ виробника певного виду товару.
Часник
— стандартні цибулини часнику мають бути:
- свіжими
- чистими
- здоровими
- формою і забарвленням відповідати ботанічному сорту.
Вміст залишкової кількості пестицидів, нітратів і мікотоксинів не має перевищувати допустимих рівнів, установлених «Медико-біологічними вимогами і санітарними нормами якості продовольчої сировини і продуктів харчування», затв. МОЗ України.