Освіта є однією з головних причин для повернення українок з дітьми з-за кордону
26
Які технічні вимоги встановлювати у тендерній документації щодо часнику як предмета закупівлі для школи?
Задля забезпечення харчуванням учнів навчальні заклади (органи управління освітою) здійснюють закупівлю сільськогосподарських продуктів.
Установлюючи технічні вимоги до часнику, керуються ДСТУ 3233-95 «Часник свіжий. Технічні умови», або ТУ виробника певного виду товару.
— стандартні цибулини часнику мають бути:
- свіжими
- чистими
- здоровими
- формою і забарвленням відповідати ботанічному сорту.
Вміст залишкової кількості пестицидів, нітратів і мікотоксинів не має перевищувати допустимих рівнів, установлених «Медико-біологічними вимогами і санітарними нормами якості продовольчої сировини і продуктів харчування», затв. МОЗ України.