Поетична мандрівка з дошкільниками триває

Теми:
Поезія розвиває уяву, пам’ять, мовлення та мислення, підвищує загальний культурний рівень і впливає на емоційний стан дитини. На сторінках «Методичної скарбнички вихователя» ви знайдете ідеї, як ознайомити дітей з поезією, навчити їх шукати у віршованих рядках приховані сенси й поради

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

У лютневому числі журналу — літературний проект «Вірші бувають різними», у межах якого ми взялися довести, що з віршами можна і гратися, і вчитися, і творити.

На картках картотеки в підрубриці «Справи дня» — описи ігор, вправ та інших форм роботи з дітьми під час проживання тематичних днів. У підрубриці «Центри розвитку» шукайте практичні матеріали для роботи з дітьми у різних центрах розвивального середовища: центрі математики, науки, слова, здоров’я, творчості, театру, гри.

Кольорові сторінки першого числа містять такі матеріали:

  • асоціативна карта «Вірші бувають різними» та завдання для самостійної діяльності
  • майстер-класи із виготовлення акваріумних рибок та створення пейзажів на вологому папері
  • ілюстрацію для обговорення.

Коли йдеться про роботу з віршами, перше, що спадає на думку: прочитати, послухати, завчити напам’ять. Насправді вірші — це ще й безмежне поле для ігор. Чисельні жартівливі поезії, вірші-забавлянки, усілякі руханки розважать дітей, дадуть змогу їм сповна проявити свою фантазію, творчі здібності. У чому ж секрет таких віршів та як правильно організувати ігри з ними? Докладніше про це, а також описи ігор та вправ логіко-математичного спрямування на картках картотеки, завдання для самостійної діяльності — у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 02/2018.

Нагадуємо, що журнал «Методична скарбничка вихователя» оголошує конкурс «Майстер-клас у системі освітньої роботи з дошкільниками».

У попередньому номері — Поетичний календар

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як скласти освітню програму: від теорії до практики

Освітня програма — обов’язковий документ ЗДО. Педагогічні колективи мають право обирати для використання в роботі чинні освітні програми, перелік та особливості реалізації яких обговорює та схвалює педагогічна рада закладу дошкільної освіти.
24474

Дбаємо про гігієну дітей

У наш час дуже важливо дбати про гігієту. Адже чисті руки - це запорука здоров'я. Та як заохотити дітей мити руки?
4297

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді