Поетичний календар для дошкільнят

Цьогорічна зима більше схожа на осінь — доволі тепла, похмура й «заплакана». А так часом хочеться відчути, як мороз пощіпує за ніс, щічки і сніжинки, кружляючи у вигадливому вальсі, затримуються на волоссі

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Тож поки ми всі очікуємо на зимову милість, пропонуємо поринути з дошкільниками в сніговий вихор за допомогою віршів. Тим паче, що поезій про холодну пору року в українських письменників є вдосталь.

На допомогу вам у січневому числі журналу подаємо літературний проект «Раз — словечко, два — словечко…». І це не випадково. Адже в цьому році журнал переходить на новий етап розвитку й укотре постане перед вами в оновленому форматі. Ми й надалі проживатимемо з дошкільниками ті чи ті теми у формі проектної діяльності. Утім відпер проекти будуть літературними. А ще серед нововведень — плани-конспекти інтегрованих занять для дітей молодшого та середнього дошкільного віку, картотека завдань для самостійної діяльності дітей у центрах розвитку. Розмежовувати вікові категорії пропонуємо за допомогою нової позначки — зростоміра з веселими пінгвінчиками. Тут все просто: три пташки — старший вік, дві — молодший та середній.

Календарне та перспективне планування містить такі матеріали, як-от:

  • інтелектуальна карта
  • тема, ідея, карти очікуваних досягнень дітей старшого й молодшого та середнього дошкільного віку
  • змістове наповнення п’яти тематичних днів і плани-конспекти інтегрованих занять для старших дошкільників
  • плани-конспекти п’яти інтегрованих занять для молодших та середніх дошкільників.

На картках картотеки в підрубриці «Справи дня» — описи ігор, вправ та інших форм роботи з дітьми під час проживання тематичних днів.

Кольорові сторінки першого числа містять такі матеріали:

  • асоціативна карта «Вірші — це…» та завдання для самостійної діяльності;
  • майстер-класи із виготовлення ведмедика в барлозі та рукавичок з різних матеріалів й у різних техніках;
  • ілюстрацію для обговорення.

Докладніше про це, а також інтегроване заняття з англійської мови, описи завдань для самостійної діяльності в межах центрів розвитку — у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 01/2018.

Любі колеги, журнал «Методична скарбничка вихователя» оголошує конкурс «Майстер-клас у системі освітньої роботи з дошкільниками». Зазирніть до своєї професійної скарбнички — можливо, там уже накопичилося чимало розробок на цю тему. Успіхів!

У попередньому номері — Свято

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як скласти освітню програму: від теорії до практики

Освітня програма — обов’язковий документ ЗДО. Педагогічні колективи мають право обирати для використання в роботі чинні освітні програми, перелік та особливості реалізації яких обговорює та схвалює педагогічна рада закладу дошкільної освіти.
24476

Дбаємо про гігієну дітей

У наш час дуже важливо дбати про гігієту. Адже чисті руки - це запорука здоров'я. Та як заохотити дітей мити руки?
4297

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді