Передусім думаємо про себе!

Запобігти проблемам значно легше, ніж потім виправляти помилки. А практичному психологу доводиться виправляти їх чимало

Аби не потонути в чужих помилках, варто насамперед організувати просвітницьку і профілактичну роботу. Уявіть, як легко буде вам працювати, шановні колеги, якщо тата і мами матимуть високу психолого-педагогічну культуру, та педагоги не нехтуватимуть знаннями дитячої психології.

Публікації жовтневого числа журналу «Практичний психолог: Дитячий садок» допоможуть вам пояснити батькам:

Якщо вам довелося консультувати батьків онкохворої дитини — ви знаєте наскільки це складно. Скористайтеся нашими підказками, завдяки яким ви зможете удосконалити свої вміння роботи зі складною інформацією. Робитимете це впевненіше і свідоміше.

У цьому числі розкрито завершальну тему дистанційного навчального курсу «Невротичні розлади дітей дошкільного віку». А також подано правила виконання контрольної роботи. Будьте уважні — і ви впораєтеся з усіма запитаннями! Найкращі отримують сертифікат.

З повагою,
Тетяна Гурковська,
головний редактор журналу

У попередньому числі — І знову старт…

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якщо в групі новенька дитина

У ваш дитсадок завітало багато дітей з числа внутрішньо переміщених або на час оздоровчого періоду. Для них все не так, як удома: суворіший розпорядок дня, незнайомі дорослі й діти, незвичні вимоги. Але головна відмінність — розлучення з мамою. Усе це може викликати в дитини напруження і навіть тривожність.
4103

Шукаємо ключ до «замкнутої» дитини

Є діти, що граються, голосно сміючись, штовхаючись, поспішають до гурту, а є діти, які усамітнюються, стають мовчазними в компанії однолітків і, схоже, бояться людей. Педагоги мають вміти працювати з такими дітьми та вміти заспокоїти батьків і підказати їм шляхи вирішення ситуації.
1769

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді