I знову старт…

Теми:
Налагодити взаємини з дітьми та дорослими — чи не найголовніше завдання кожного педагогічного працівника на початку навчального року

Вибудувати взаємодію з дитиною допоможе влучний «рецепт» від дитячого психолога Юлії Гіппенрейтер, який вкладається у дві фрази:

  • «Коли ви розмовляєте з дитиною — помовчіть!»
  • «Коли ви хочете щось сказати дитині, скажіть це спершу собі!»

Аби роз’яснити тонкощі спілкування з дитиною батькам і вихователям, скористайтеся публікаціями журналу «Практичний психолог: Дитячий садок» № 09/2017. На його сторінках, шановні колеги, ви знайдете відповіді на запитання щодо того, як:

  • спілкуватися з дитиною ефективно
  • з’ясувати, наскільки комфортно дитина почувається в групі
  • запобігти дезадаптації дітей до умов дитячого садка
  • визначити потребу у зверненні до нейропсихолога
  • організувати роботу з психокорекції невротичних розладів особистості дитини
  • подбати про здоров’я колег за допомогою графології.

Навчальний рік лише розпочався і попереду ще багато цікавих статей та влучних підказок.

Шановні колеги, вітаю вас з початком нового навчального року та професійним святом — Днем Дошкілля. Бажаю, аби ви легко і впевнено крокували професійним шляхом. А ми вам у цьому допоможемо.

З повагою,
Гурковська Тетяна Леонідівна,
головний редактор журналу

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якщо в групі новенька дитина

У ваш дитсадок завітало багато дітей з числа внутрішньо переміщених або на час оздоровчого періоду. Для них все не так, як удома: суворіший розпорядок дня, незнайомі дорослі й діти, незвичні вимоги. Але головна відмінність — розлучення з мамою. Усе це може викликати в дитини напруження і навіть тривожність.
4103

Шукаємо ключ до «замкнутої» дитини

Є діти, що граються, голосно сміючись, штовхаючись, поспішають до гурту, а є діти, які усамітнюються, стають мовчазними в компанії однолітків і, схоже, бояться людей. Педагоги мають вміти працювати з такими дітьми та вміти заспокоїти батьків і підказати їм шляхи вирішення ситуації.
1770

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді