Учасникам НМТ-2024 можуть анулювати результати

Кому з учасників НМТ-2024 анулюють результати — коментар директорки УЦОЯО

Використання пристроїв під час НМТ-2024

Протокол засідань команди психолого‑педагогічного супроводу

Учасникам і учасницям Національного мультипредметного тесту можуть анулювати результати за порушення правил проходження тестування. У такому випадку вони втратять право на вступ до закладів вищої освіти у 2024 році.

Таку інформацію зазначила директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко. 

Насамперед майбутнім абітурієнтам і абітурієнткам під час складання іспиту було заборонено мати при собі пристрої зчитування, обробки й відтворення інформації:

  • смартгодинник;
  • калькулятори;
  • флешки;
  • навушники тощо,

а також рукописні й друковані матеріали, що не передбачені порядком проведення тестування.

Як зауважила керівниця УЦОЯО, якщо в учасника / учасниці під час НМТ виявили, наприклад, мобільний телефон чи шпаргалки або якщо він / вона під час оцінювання консультувався (-лася) з кимось із колег, такі порушення зафіксують у протоколах.

«Відповідно результати мультитесту анулюють», — розповіла вона.

Окрім того, за її словами, під час основної сесії НМТ-2024 були ситуації, коли учасники не змогли закінчити тестування через недобросовісну поведінку під час оцінювання.

«На жаль, є такі випадки. Вони не поодинокі. Є в абсолютно всіх регіонах України й за кордоном. Але їх не багато», — акцентувала Тетяна Вакуленко.

Відповідно до даних УЦОЯО, торік анулювали результати 90-а учасникам і учасницям, які проявили недоброчесність. Загалом у НМТ-2023 взяли участь приблизно 280 тисяч осіб.

За матеріалами 24tv

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32352

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247953

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді