В Угорщині відкриють першу українську школу

В Угорщині відкриють і профінансують першу українську школу — Віктор Орбан

Український заклад освіти за кордоном

Розвиток комунікативних навичок педагогів: план роботи

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан під час зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським пообіцяв відкрити в Угорщині першу школу з українською мовою навчання.

Насамперед ініціатором питання про освіту українських дітей в Угорщині став Володимир Зеленський. Зі свого боку Віктор Орбан запевнив Президента України в підтримці проєкту. 

Зокрема він акцентував, що після 24 лютого 2022 року до Угорщини приїхала велика кількість українських біженців. Серед них багато дітей, а отже, з’явилася потреба в їх навчанні.

«Українці й раніше були в Угорщині, але зараз з’явилася ціла низка додаткових потреб, ми повинні піклуватися про цих людей… Тому я з великою радістю почув ініціативу президента про відкриття української школи в Угорщині», — зауважив прем’єр-міністр Угорщини.

Окрім того він повідомив, що наразі українські діти вчаться в різних закладах освіти країни й, на його думку, ця система працює «непогано», але Угорщина розуміє необхідність створення школи з українською мовою навчання.

«Фінансування Угорщина візьме на себе. Відкриємо стільки українських шкіл, скільки потрібно. Для нас важливо, щоб українці почувалися в Угорщині, як вдома», — підсумував Віктор Орбан.

Він також зазначив, що розраховує на розуміння української сторони потреб угорськомовної меншини, яка мешкає на території Закарпаття.

За інформацією 24tv

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32437

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
250749

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді