Збільшено кількість бюджетних місць на затребувані спеціальності

Уряд збільшив держзамовлення на підготовку затребуваних фахівців

Збільшення держзамовлення на певні спеціальності

Фізичне та емоційне напруження: як допомогти дітям

Уряд України збільшив державне замовлення у 2024 році на підготовку окремих фахівців для забезпечення країни спеціалістами за найзатребуванішими спеціальностями на ринку праці. Йдеться про наукові, науково-педагогічні та робітничі кадри.

Таким чином розширять держзамовлення у таких сферах, як охорона здоров'я, воєнні науки, національна безпека і безпека державного кордону, транспорт та будівництво, легка промисловість та інші. 

Відповідне рішення днями ухвалив уряд України.

Як зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий, наша держава потребує і потребуватиме надалі великої кількості медиків, працівників робітничих спеціальностей, саперів, інженерів тощо.

«Наше завдання — створити щільний зв'язок у ланцюжку освіта — економіка — ринок праці», — акцентував очільник МОН.

« 2024 році збільшать державне замовлення на підготовку фахівців:

  • за галузями: «Охорона здоров'я» — на 1 112 осіб та «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону» — на 640 осіб;
  • за спеціальностями: «Медицина» — на 523 особи, «Терапія та реабілітація» — на 314 осіб, «Медична психологія» — на 90 осіб, «Технології медичної діагностики та лікування» — на 44 особи.

Джерело: 24tv

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якою вбачають профільну школу за десять років

На 2027 рік заплановано старт кардинально оновленої профільної середньої освіти. Така ціль визначена у Концепції Нової української школи. У якому ж напрямі рухатиметься реформа
21426

Підготовка до захисту науково-дослідницької роботи в Малій академії наук

Багато талановитих учнів, які є членами Малої академії наук, щороку готуються презентувати свої напрацювання перед аудиторією. На що варто звернути особливу увагу науковим і педагогічним керівникам, щоб гідно підготувати учнів до захисту науково-дослідницької роботи?
11780

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді