Затверджене Положення про сертифікацію педагогічних працівників

Про відповідне рішення Кабміну повідомляє МОН України

Сьогодні, 27.12.2018, затверджене Положення про сертифікацію педагогічних працівників.

3 етапи пілотної сертифікації

З 15 січня по 1 лютого 2019 року триватиме реєстрація вчителів початкових класів на участь у пілотному проектів сертифікації вчителів.

Реєстрація буде доступна на сайті УЦОЯО.

⇒ Сертифікація педагогічних працівників — офіційно

«Через механізм Сертифікації ми хочемо віднайти тих кращих провідників Нової української школи, агентів змін, що готові ділитися та поширювати сучасні методики навчання. Реалізувати таку мету можна лише за умови добровільності процесу, тому ми ретельно слідкуватимемо за дотриманням цього принципу.

2019-го ми обмежили кількість учасників до 1 тис. осіб, а також поширили це лише на одну категорію педагогів – вчителів початкових класів.

Пілотування сертифікації також продовжиться у 2020 та 2021 роках, я сподіваюся, що в наступні роки ми зможемо розширити і кількість можливих учасників, і категорії вчителів, які зможуть брати участь у сертифікації.

Процедура не проста, але кожен, хто її пройде, отримає відповідний сертифікат, зможе зарахувати успішне проходження сертифікації замість атестації з підвищенням на 1 кваліфікаційну категорію та отримати 20% надбавку до заробітної плати», — повідомила Лілія Гриневич.

⇒ Новий Порадник для вчителя НУШ
⇒ Атестація педагогів: Що? Де? Коли?
⇒ Яким має бути директор Нової української школи

Раніше йшлося про 2000 вчителів, які мали би пройти пілотну сертифікацію.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
73594

Як оцінюватимуть учасників сертифікації-2020

Державна служба якості освіти оновила методику оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації. Як воно відбуватиметься у 2020 році? Скачайте оновлену методику оцінювання, а також нову анкету самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності
16892

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді