МОН України рекомендує для використання методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах».
Посібнику надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України». Також його узгоджено з МОЗ України, схвалено Держсанепідслужбою України, ДП «Державний науково-дослідний центр з проблем гігієни харчування» МОЗ України, ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва НАМН України», Національним університетом харчових технологій.
На сторінках видання читайте:
- загальні вимоги до організації харчування дітей
- картотека страв з описом технологій приготування страв
- норми харчування дітей
- інформація про хімічний склад та енергетичну цінність продуктів
- рекомендації щодо приготування страв, складання примірного двотижневого меню та картотеки страв, оформлення меню-вимоги, зберігання й оброблення продуктів
- примірні посадові та робочі інструкції працівників
- приклади примірних двотижневих меню
- орієнтовний річний комплекс примірних двотижневих меню з картками-розкладами страв та таблицями виконання норм харчування.