Технології приготування страв у дошкільних закладах

Скористайтеся порадами щодо організації харчування у Вашому закладі дошкільної освіти
Зміст статті:

Нове чотирьохтижневе меню стане обов’язковим з 2022 року.

МОЗ та МОН надіслали спільне роз'яснення. Відповідно до якого, нові норми харчування набирають чинності з 1 вересня 2021 року. Отже, станом на сьогодні, постанова Кабінету Міністрів від 22 листопада 2004 р. №1591 «Про затвердження норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» є чинною та підлягає застосуванню.

Крім того, у відомствах зауважили, що зважаючи на труднощі з організацією закупівель харчових продуктів та/або послуг з харчування, що виникають у закладів освіти та їхніх засновників, МОЗ спільно з МОН розробили проєкт необхідних змін до постанови №305. Зміни стосуються встановлення гнучкого перехідного періоду на нові норми харчування у період з 1 вересня 2021 року до 1 січня 2022 року.

Новий лист МОЗ: як виконати норми харчування

4-тижневе меню

В Україні презентувати шкільне 4-тижневе меню, яке підготувала робоча група на чолі із шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та командою проєкту CultFood спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ.

Ознайомитися детальніше з розробленими меню, технологічними картами та іншими супутніми документами можна на сайті МОЗ. Планується, впровадження оновленої системи шкільного харчування з 1 вересня наступного навчального року.

Складаємо чотиритижневе сезонне меню без помилок


Технологічна картка




зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді