На Рівненщині відкрили Інклюзивний ресурсний центр для дітей

У межах проекту «Інклюзивна освіта: крок за кроком» на Рівненщині відбулося відкриття Інклюзивного ресурсного центру. Він стане осередком, що надаватиме допомогу родинам і дітям з особливими потребами, а також сприятиме поширенню інклюзивної освіти.

У м. Рівне відкрили Інклюзивний ресурсний центр, робота якого буде спрямована на поліпшення освітніх можливостей для дітей з особливими потребами. Презентація закладу відбулася в межах проекту «Інклюзивна освіта: крок за кроком».

Інклюзивний ресурсний центр створений для надання підтримки родинам і дітям з особливими освітніми потребами, забезпечення доступу до якісної освіти. Він працюватиме на базі Рівненського центру ранньої педагогічної реабілітації та соціальної адаптації дітей з особливими потребами «Пагінець».

До Інклюзивного ресурсного центру зможуть звертатися батьки, вчителі та громадські організації. За словами заступника начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА Петра Коржевського, цей осередок стане своєрідним дискусійним майданчиком зі зворотнім зв’язком. 

Зазначимо, що нині на Рівненщині вже створено 60 інклюзивних класів, в яких навчається майже 80 особливих дітей.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді