Чи буде щорічна грошова винагорода вчителям

Від кого (або від чого) залежить, чи буде щорічна грошова винагорода вчителям? Чи обов’язкова вона до Дня вчителя? Хто і як визначає її розмір?

Учитель замінює колегу: як укласти договір

Щорічна грошова винагорода вчителям за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків передбачена у статті 57 Закону України «Про освіту».

Цю винагороду деколи називають «премія до Дня вчителя», якщо є розпорядження виплатити її до Дня педагогічного працівника. Та щорічна грошова винагорода може бути навіть і не щорічною. Чому?

Умови виплати врегульовані Порядком надання щорічної грошової винагороди педагогічним працівникам навчальних закладів державної та комунальної форми власності за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків.

Кому буде премія

Винагороду виплачують учителям та іншим педагогічним працівникам, окрім тих:

Який розмір премії педагогам

Розмір винагороди визначає засновник закладу освіти, опираючись на можливості бюджету та інші показники (але більше 100% окладу не буде).

Виокремлюють такі нюанси обчислення винагороди:

враховують

не враховують

підвищення, які впливають на розмір ставки (посадового окладу), як-от за педагогічні звання, роботу в інклюзивних групах

Який порядок надання премії

Винагороду надають:

Винагороду можна призначити за результатами роботи:

  • за календарний рік
  • за навчальний рік.

Одначе її може й не бути, якщо засновник закладу освіти «забуде» видати відповідне розпорядження. Тому директорам ЗЗСО не зайве клопотати про виплату щорічної грошової винагороди своїм педагогічним працівникам.

Якщо в бюджеті району, міста, селища, села будуть на те кошти, то буде й премія.

Відповідь на запитання



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді