Дотримуємося умов оплати праці в ДНЗ: добірка року

Виокремили статті журналу «Практика управління дошкільним закладом» за минулий рік, що стосуються оплати праці в дошкільній освіті

Надбавки, доплати, підвищення: за що та в якому розмірі встановлювати. Тест

Керівник навчального закладу має право в межах фонду оплати праці встановлювати надбавки, доплати та підвищення до посадового окладу працівникам. Чи знаєте ви за що та в якому розмірі?

Розміри підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) працівникам установ і закладів освіти

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Схема тарифних розрядів посад педагогічних працівників

Розміри розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників навчальних закладів

Доплати до мінімальної заробітної плати

У зв’язку зі змінами у сфері оплати праці до заробітної плати для забезпечення її мінімального розміру не враховують певні виплати. Чи стосується це доплати за роботу з дезінфекційними засобами та плати за роботу за сумісництвом? Які інші виплати не враховують? Розглянемо правові аспекти цього питання

Відображаємо підвищення заробітної плати у штатному розписі

Вересень на носі, а значить слід подбати про довгоочікуване підвищення посадових окладів педагогічних працівників та відобразити це у штатному розписі. Але як — внести зміни у штатний розпис чи скласти новий?

Доплата помічнику вихователя за роботу з дезінфекційними засобами

Помічник вихователя під час роботи використовує мийні та дезінфекційні засоби. Чи можна встановити йому за це доплату та в якому розмірі? Якими законодавчими нормами при цьому слід керуватися?

Доплати кухарям «за умови праці»: в якому розмірі встановлювати

За результатами атестації робочих місць кухарям дошкільного закладу встановили доплату у розмірі 4%. Чи можна їм установити ще й доплату за шкідливі умови праці біля гарячої плити у розмірі 12%? Якими нормативними документами послуговуватися?

Коли і наскільки підвищиться заробітна плата педагогів-дошкільників

Останні фінансові зміни введено не так давно, а Уряд знову підвищив заробітну плату працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, до якої належать і педагоги. На скільки ж зросла заробітна плата педагогів-дошкільників та які механізми її перерахунку слід застосовувати?

Методист методкабінету працює керівником гуртка: як оплатити роботу

Чи може методист районного (міського) методичного кабінету працювати в дошкільному навчальному закладі керівником гуртка? Як оплачувати таку роботу?

Надбавки й доплати працівникам дошкільних закладів

Кожен працівник має отримувати заробітну плату в розмірі, не меншому за мінімальну заробітну плату. Утім у світлі останніх змін щодо оплати праці для багатьох освітян склалася зворотна ситуація. Як «компенсувати» утворену різницю? Які надбавки та доплати виплачують понад мінімальну заробітну плату, а які враховують у її розмір?

Оплата праці учителя-логопеда та учителя-дефектолога в спеціальному ДНЗ

З 1 вересня оклади та ставки в закладах дошкільної освіти обчислюють на основі підвищених тарифних розрядів. Як за таких умов оплачувати роботу учителів-логопедів й учителів-дефектологів у закладах спеціального типу?

Сторож замінює двірника: як оформити роботу та оплатити

Керівник дошкільного навчального закладу має вжити заходів щодо заміни тимчасово відсутніх працівників у зв’язку з їх перебуванням у відпустці, на лікарняному та з інших причин. Як оформити і як оплатити таку роботу?

Чи впливає кількість дітей у ДНЗ на розмір посадового окладу завідувача

Із листа до редакції: «Як обчислюють заробітну плату директора дошкільного закладу зі списковим складом дітей — 290 і двома логопедичними групами? Чи нараховують доплату за середньомісячне відвідування дітьми дошкільного закладу в кількості 150, 180 осіб і як саме?»

Чи можна педагогу встановити дві надбавки одночасно

Фахівець роз’яснює, чи можна встановити педагогічному працівнику надбавку за складність і напруженість у роботі та надбавку за престижність праці одночасно

Чи можуть бути однаковими посадові оклади заступника завідувача з господарства та головбуха

Із листа до редакції: «Працюю у закладі дошкільної освіти заступником завідувача з господарства. Чи може мій посадовий оклад і посадовий оклад головного бухгалтера бути однаковим?»

Відповіді на запитання

Замість відпустки працівникам, які мають дітей, прошу компенсацію… Чи правомірно?

Чи можна на прохання працівника виплатити компенсацію за додаткову відпустку працівникам, які мають дітей?

Доплата за перевищення наповнюваності груп

Чи доплачувати працівникам за перевищення планової наповнюваності груп?

Доплата практичному психологу за роботу в інклюзивних групах

У дошкільному навчальному закладі відкрили дві інклюзивні групи, до роботи з вихованцями яких залучили практичного психолога. Чи збільшувати посадовий оклад цього фахівця на 20% за роботу з дітьми, що мають особливі освітні потреби?

Оплата практичному психологу за проведення корекційно-розвивальних занять

Чи оплачують практичному психологу за корекційно-розвивальні заняття? Чи він має проводити їх у межах основного робочого часу?

Виплата грошової допомоги вчителю-логопеду у разі виходу на пенсію

Чи має право особа, яка досягла пенсійного віку, на виплату грошової допомоги в розмірі 10 пенсій, якщо її педагогічний стаж становить 32 роки, а у трудовій книжці записано: 01.10.1990 — переведена логопедом у тому самому садку; 03.06.2002 — прийнята за переведенням на посаду вчителя-логопеда?

Чи зараховується стаж роботи в колгоспному ДНЗ для виплати грошової допомоги

У вихователя 38 років педагогічного стажу, 12 з них він працював у дошкільному навчальному закладі, що на той час підпорядковувався колгоспу. Педагог планує вийти на пенсію за віком. Чи матиме він право на отримання грошової допомоги?

Чи має право керівник гуртка на грошову допомогу за виходу на пенсію за віком

Особа працювала вихователем із 1984 до 2000 р. Із 2000 року працює керівником гуртка в дитячому садку. Чи отримає вона грошову допомогу в розмірі 10-ти пенсій у разі виходу на пенсію за віком?

Чи має завідувач ДНЗ подавати е-декларацію

У нашому місті зобов’язують керівників ДНЗ подавати елект­ронні декларації. Чи правомірно це?

Чи враховувати виплати за минулий місяць під час нарахування доплати до МЗП

Бухгалтер установи припустився помилки під час нарахування зарплати працівнику у січні 2017 року. У лютому 2017 року він сторнував зайво виплачені працівнику кошти. Чи має бухгалтер зменшити розмір зарплати за лютий 2017 року на суму сторнованої зарплати за минулий місяць для розрахунку доплати до розміру мінімальної зарплати?

Чи видавати наказ про встановлення доплати до рівня мінімальної зарплати

Деяким працівникам навчального закладу встановлено посадовий оклад, менший за розмір мінімальної заробітної плати. Нарахування цим працівникам надбавок і доплат у граничних розмірах, встановлених законодавством, не впливає на ситуацію. Отже, доведеться проводити доплату до рівня мінімальної заробітної плати. Чи потрібно щомісяця оформляти наказ про нарахуванням працівникам такої доплати?

Чи відводити у штатному розписі графу «Доплата до рівня мінімальної заробітної плати»

Із січня 2017 року деяким працівникам нараховують доплату до рівня мінімальної заробітної плати. Чи потрібно відобразити її у штатному розписі, зокрема зазначати графу «Доплата до рівня мінімальної заробітної плати»?

Премії: відповіді на найчастіші запитання

Премія — це виплата, якою оцінюють внесок працівника у результати роботи установи. Звідси — вона має стимулювальний характер. Утім, практика знає випадки, коли премією обнуляли індексацію або дотягували зарплату до її мінімального розміру. Чи правомірно це? Надаємо відповідь на це та інші запитання про премії

Приклад оформлення положення про преміювання працівників навчального закладу

Усе про мінімальну заробітну плату. Пам’ятка



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді