Управляємо якістю дошкільної освіти: добірка року

Для зручності виокремили статті, що стосуються якості дошкільної освіти в журналі «Практика управління дошкільним закладом» за минулий рік

Закон про освіту: пам’ятати не можна забути

Минуло три місяці від дня ухвалення нового Закону України «Про освіту» та набрання ним чинності. Ви вивчали його положення. Перевірте, чи запам’ятали їх

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Iнклюзивно-ресурсний центр: шляхи утворення

Ще у липні КМУ рекомендував органам місцевого самоврядування та місцевим органам виконавчої влади утворити протягом двох місяців інклюзивно-ресурсні центри. Як реорганізувати, наприклад, ПМПК у інклюзивно-ресурсний центр? Як утворити новий? Чи можна утворити інклюзивно-ресурсний центр як структурний підрозділ іншої установи?

Освітня платформа — середовище становлення успішного менеджера освіти

Неабияку роль в успішній діяльності відіграє якісно новий рівень управлінської компетентності. Чи можливо в умовах району знайти дієвий спосіб «виховувати» менеджерів освіти? Так! Про це свідчить досвід упровадження освітньої платформи

Річний план роботи дошкільного закладу: рекомендації з розроблення

Щороку в дошкільному закладі складають план роботи на наступний навчальний рік і оздоровчий період. Аби це не стало формальністю і заплановані заходи дали очікувані результати приділіть увагу його структурі та змісту кожного розділу. Як під час складання річного плану «не загубити» заходи, необхідні для ефективної роботи? Які важливі аспекти слід врахувати? Які види, форми та тематику методичної роботи з педагогами обрати, що сприяли б якісній реалізації визначених річних завдань?

Спеціальний ДНЗ: від функціонування до розвитку

Зміни на словах рідко вдається втілити. Інша річ, якщо пріоритети діяльності дошкільного закладу, нові завдання та способи їх розв’язання закріпити у програмі розвитку. Якою вона має бути сьогодні? Які положення слід внести, аби позитивні зміни відчули всі учасники освітнього процесу? Навіщо і в як варто внести до цього переліку ще одного учасника — громадськість? І в чому полягає специфіка програми, розробленої для спеціального дошкільного закладу?

Громадська акредитація закладу освіти

Нині громадськість залучають до різних заходів, обговорення документів тощо. Чи залучатимуть її до перевірок закладів освіти?

Державне інспектування приватних дошкільних закладів

Чи перевіряє Державна інспекція навчальних закладів України приватні дошкільні заклади? Якщо так, то що саме?

Позапланові перевірки дошкільних закладів у 2017 році

У яких випадках проводять позапланові перевірки ДНЗ?

Що таке інституційний аудит

Після прийняття Закону України «Про освіту» в освітянських колах говорять про інституційний аудит. Цей термін новий. Що він означає? Як проводитимуть інституційний аудит?

Яку освіту повинен мати асистент вихователя

Чи має бути в асистента вихователя педагогічна, спеціальна освіта?



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді