Кому потрібно подати військово-облікові документи під час вступу до вишу?

Хто з абітурієнтів має подати військово-облікові документи при зарахуванні на навчання

Документи для подання до вишу

Як підготуватися до уроку за допомогою нейромереж

Під час зарахування на навчання до коледжів або університетів військово-облікові документи мають подати:

  • чоловіки віком від 17 (зокрема, ті, кому 17 виповниться у 2024 році) до 60 років;
  • жінки, які вже здобули медичну або фармацевтичну спеціальність (якщо подальше навчання відбуватиметься на базі вже здобутої освіти за відповідними спеціальностями), або жінки, які декларують себе військовозобов’язаними.

Таку інформацію зазначили в Міністерстві реінтеграції, посилаючись на роз’яснення Міністерства освіти і науки України щодо виконання пункту 34 «Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів».

Вступники можуть подавати до приймальних комісій закладів освіти військово-облікові документи як у паперовому, так і в електронному вигляді.

Зокрема в Мінреінтеграції зауважили, що в період проведення мобілізації та/або під час дії воєнного стану призовники й військовозобов’язані, які отримали статус внутрішньо переміщених осіб, мають протягом 7 днів:

  • стати на військовий облік у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації як ВПО;
  • надати закладу освіти військово-облікові документи з відомостями про перебування на військовому обліку за місцем реєстрації як ВПО.

Окрім того, якщо вступник (з-поміж допризовників) підлягає взяттю на військовий облік і виїхав за кордон не з тимчасово окупованих територій або територій активних бойових дій, він має повернутися в Україну для взяття на військовий облік призовників і оформлення військово-облікових документів.

Акцентуємо, що вступна кампанія до профтехів триватиме до кінця вересня 2024 року. А прийом заяв на бюджет і контракт до закладів вищої освіти триватиме до 31 липня. Після цього університети зможуть проводити додаткові набори лише на контракт.

Джерело: Міністертсво реінтеграції

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74149

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді