Медогляди для вступу в 1 клас: що потрібно

Національна служба здоров’я України дала роз’яснення щодо медоглядів, які потрібно пройти дітям для зарахування у перший клас
Медогляди для вступу в 1 клас: що потрібно

Новий перелік лікарських засобів для медпункту: СКАЧАТИ

Така інформація з’явилася на фб-сторінці служби.

Для вступу в 1 клас потрібно подати медичну довідку № 086-1/о. У довідці міститься висновок про стан здоров’я дитини, діагноз, групу на фізкультурі та рекомендації відповідно до клінічного протоколу медичного догляду за дітьми віком від 3 до 17 років.

Порядок здійснення медичного обслуговування учнів у школах

Де отримати довідку

Довідки видає сімейний лікар або педіатр, з яким у дитини укладена декларація. Лікар моде спрямувати дитину до інших спеціалістів, чиї висновки також потрібні для огляду.

Яких лікарів потрібно відвідати

  • дитячий хірург;
  • дитячий ортопед-травматолог;
  • дитячий офтальмолог;
  • стоматолог;
  • інші спеціалісти за показаннями;
  • аналіз крові на гемоглобін;
  • інші аналізи за показаннями.

    Діти, які вже навчаються в школі, мають проходити медичний огляд раз на рік, але не обов’язково перед початком навчального року.

    Крім того, діти з 7 до 17 років мають проходити медичний огляд раз на рік, але не обов’язково перед початком навчального року.

    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

    На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
    4947

    Цифровізація української освіти: реалізація, проблеми і перспективи

    Через необхідність дистанційного навчання актуальним і перспективним напрямом розвитку вітчизняної системи освіти стала її цифровізація. Що вона передбачає, з якими проблемами зіткнулись розробники Національної платформи цифрової освіти, що чекає педагогів і здобувачів освіти в перспективі – у нашій статті
    10371

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді