Визначено експертів, які встановлять поріг тестів ЗНО

Теми:
До складу комісії включено 25 фахівців, які є представниками УЦОЯО, МОН, вишів, ліцеїв тощо

Комісія визначення результатів ЗНО

Плани МОН на п’ять років: до чого підготуватисяУкраїнський центр оцінювання якості освіти затвердив і опублікував склад експертної комісії з питань визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, що використовуються під час прийому до закладів вищої освіти.

Таким чином, до складу комісії включено 25 фахівців, які є представниками Українського центра оцінювання якості освіти, Міністерства освіти і науки, Державної служби якості освіти, інших установ, а також закладів вищої та загальної середньої освіти.

Цього року при встановленні результатів ЗНО буде використано технологію визначення результатів тестування, в основу якої покладено встановлення порога «склав/не склав» для кожного тесту.

Технологія передбачає поділ абітурієнтів на тих, хто отримав мінімально необхідний обсяг знань для вступу до закладу вищої освіти, і на тих, хто його не має.

Остаточне рішення щодо встановлення порога «склав/не склав» буде прийнято експертною комісією з урахуванням висновків регіональних експертних груп та статистичних характеристик результатів виконання тестів.

Після того як буде встановлено поріг «склав/не склав», Український центр оцінювання якості освіти сформує рейтингову таблицю за шкалою 100-200 балів, що визначатиме місце результату абітурієнта серед інших учасників з певного тестового предмета ЗНО.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
692

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49820

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді