Сертифікація вчителів дає змогу знайти «агентів змін»

Теми:
У Держслужбі наголошують, що в Україні триває реформа, яка змінює старі недієві підходи

Сертифікація вчителів

Відпустка вчителю, в якого закінчується строковий договір: чи надаватиСертифікація вчителів надає змогу знайти «агентів змін», які вміють і знають, як втілювати кращі педагогічні практики в життя.

Таку інформацію повідомили в Державній службі якості освіти з нагоди проведення Дня Європи в Україні.

Окрім того, у Держслужбі зауважили, що в Україні триває реформа Нової української школи, яка докорінно змінює старі недієві підходи навчання.

«Мета сучасної школи — виховати інноватора, який приймає зважені рішення та аргументує свою позицію, поважає людську гідність і права людини», — зазначається у повідомленні.

Зокрема, в установі запевняють, що нова система та методи освіти надають вчителю більше свободи для вибору форматів навчання та творчого підходу до занять.

«Звісно, є затверджені освітні програми, та вчитель може адаптувати їх до потреб учнів. Академічна свобода педагога є запорукою демократичної освіти, і це — євроінтеграція. Разом з цим, сертифікація вчителів, яку проводить Державна служба якості освіти, дає змогу знайти «агентів змін», які вміють і знають, як втілювати кращі педагогічні практики в життя для успіху країни і людини», — акцентують у Службі якості освіти.

У Державній службі якості освіти наголосили, що в 2019 році державну атестацію шкіл змінив інституційний аудит — новий, європейський, підхід до оцінювання діяльності закладу освіти.

«Якщо атестація зосереджувалася на перевірці паперових звітів та пошуку помилок у роботі, то тепер завдання незалежних експертів — надати рекомендації для вдосконалення освітнього та управлінського процесів, визначити можливості розвитку якісної школи. Школа має бути комфортним місцем для спілкування педагогів, батьків та учнів», — зазначили в Держслужбі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
48176

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді