Порядок здійснення медичного обслуговування учнів у школах

У всіх школах незалежно від форми власності має бути медичний працівник. Що врахувати та як забезпечити – у статті

Накази з кадрових питань: як оформити без помилок

Діє постанова Уряду «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти».

Що у Порядку

МОЗ має затвердити примірний перелік медичних виробів, лікарських засобів та інших матеріалів, які повинні бути у складі медичної укладки для надання медичної допомоги у медичному пункті закладу освіти.

МОН та інші центральні органи виконавчої влади, яким підпорядковані загальноосвітні навчальні заклади, обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти відповідно до Порядку.

Порядок сприятиме створенню в закладах освіти безпечного освітнього середовища з метою забезпечення належних і безпечних умов навчання, виховання, розвитку учнів, а також формування у них гігієнічних навичок та засад здорового способу життя.

За його словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, під час навчання учні мають бути забезпечені моніторингом стану здоров’я. Тому у кожній школі незалежно від форми власності має бути медичний працівник.

«Відповідно до затвердженого Порядку, медичне обслуговування може здійснюватися медичними працівниками, які входять до штату таких закладів освіти, а у випадку відсутності у закладі освіти медичного працівника, можна укласти договір із будь яким закладом охорони здоров’я про медичне обслуговування», - додав Віктор Ляшко.

Заходи медичного обслуговування у школах

Відповідно до Порядку, заклад загальної середньої освіти має:

  • здійснювати контроль за своєчасністю проходження профілактичного медичного огляду та вакцинації
  • інформувати з питань вакцинації
  • здійснювати профілактику інфекційних та неінфекційних захворювань
  • працювати над збереженням репродуктивного здоров’я
  • запобігати поширенню серед учнів звичок, небезпечних для їх фізичного та психічного здоров’я.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді