Вчителі, які успішно пройшли сертифікацію, отримають 20% надбавку

Завершилася сертифікація вчителів 2020. Це уже другий рік пілотування

Сертифікація-2020: переваги для педагога та директора

«902 вчителів-учасників успішно пройшли сертифікацію у 2020 році. Приємно, що вчителі початкової школи, розуміючи важливість реалізації реформи НУШ, готові до професійного вдосконалення, саморозвитку та самоосвіти. Адже сертифікація – це можливість для педагогічних працівників реалізувати свій потенціал і розкрити педагогічну майстерність», - зазначив голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак.

02 грудня 2020 року рішенням комісії Державної служби якості освіти України визначено, що за результатами вивчення практичного досвіду роботи вчителів пороговий бал становить 72 бали. Таким чином, із 1591 зареєстрованого учасника сертифікації подолали пороговий бал близько 57%.

«Взяти участь у сертифікації вчителів означає бути сучасним, відповідальним та розуміти виклики часу. Це чудовий шанс підвищити статус професії вчителя. Сертифікація – це інструмент підтримки та мотивації педагогів до вдосконалення і досягнення високих професійних результатів», - наголосив очільник Служби.

Відтак, завершився другий рік пілотування сертифікації вчителів. Цьогоріч було внесено деякі зміни до організації цієї процедури. Зокрема, змінено послідовність проведення етапів:

  1. оцінювання фахових знань та умінь учасників сертифікації шляхом їх незалежного тестування;
  2. самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності;
  3. експертне оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їхньої роботи.

Державною службою якості освіти та її територіальними органами організовано вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації. Для цього відібрано та підготовлено 1132 незалежних експерти, більшість з яких брали участь у сертифікації 2019 року у якості експерта чи учасника.

Крім того, через загрозу поширення коронавірусної інфекції COVID-19 розроблено альтернативні моделі проведення третього етапу без відвідування уроків.

Так, інформацію у вигляді графічного зображення сертифіката буде розміщено в кабінетах учасників не пізніше 16 грудня п.р.

Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової/позачергової атестації педагогічним працівником і є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді