Шкарлет захищає права вчителів на достойну зарплату

Сергій Шкарлет наголошує на необхідності дотримання прав педагогів на зарплату та соціальний захист

Виконуючий обов’язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет зауважує на важливості дотримання прав педагогів на гідну зарплату та соціальний захист.

Цю інформацію він опублікував у своєму Telegram-каналі. Окрім того, Шкарлет написав, що фінансування освіти має бути одним з державних пріоритетів.

Підвищення розмірів оплати праці працівників освіти

«Ознайомився з вимогами Профспілки працівників освіти і науки України. Як освітянин повністю їх підтримую. Постійно виступаю за дотримання прав педагогів на гідну зарплату та соціальний захист. Розумію, що фінансування освітньої галузі має бути одним із пріоритетів. Економити на освіті не можна», — коментує в. о. міністра освіти.

Згідно з його судженням, процес формування проєкту Державного бюджету на 2021 рік був дуже складним. Проте Міністерству освіти і науки України вдалося відстояти підвищення рівня оплати праці для освітян у наступному році.

«На 20% заплановано збільшення посадових окладів (ставок заробітної плати) з 1 січня 2021 року. Постійно веду перемовини з Мінфіном та звертаюся до народних депутатів, щоб не переносити на пізніший термін наступне збільшення ще на 8,4%», — зазначив Сергій Шкарлет.

Також у своєму повідомленні він написав, що прогнозний зведений бюджет 2021 року на освіту до другого читання становить понад 295 млрд грн, з них видатки на освіту без місцевих бюджетів — 169,6 млрд грн.

Відповідно до проєкту Державного бюджету 2021 року загальні видатки на освіту становлять 6,6% від ВВП.

Шкарлет захищає права вчителів на достойну зарплату

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансова автономія закладу освіти: перший крок

Керівники багатьох закладів уже запровадили автономію закладу, а деякі ще побоюються брати на себе таку відповідальність. Ділимося секретами першопрохідців, які вже можуть поділитися досвідом і запровадження, і роботи у режимі фінансової автономії
17097

Підвезення до закладу освіти: що варто знати, щоб організувати

Підвезення — необхідність для тих, хто живе у сільській місцевості за межею пішохідної доступності до закладу освіти. Як його організувати та яку документацію потрібно вести? Які є варіанти перевезень?
56459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді