ЗНО 2021: кількість предметів для проходження

Яку максимальну кількість предметів може обрати випускник для проходження ЗНО у 2021 році

ДИСТАНЦІЙНИЙ УРОК: ЯК ЯКІСНО ОРГАНІЗУВАТИ

ЗНО 2021: кількість предметів для проходження

У 2021 році кожен учасник зовнішнього оцінювання може обрати для проходження тестування не більше ніж п'ять навчальних предметів.

Випускники шкіл і студенти/учні закладів професійно-технічної та вищої освіти, які здобувають повну загальну середню освіту у 2021 році та складатимуть ЗНО. Їх результати зовнішнього незалежного оцінювання із чотирьох навчальних предметів, вибраних під час реєстрації, буде зараховано як бали за державну підсумкову атестацію.

Першим обов'язковим тестом є українська мова (усі завдання сертифікаційної роботи) або українська мова і література (як оцінка ДПА зараховується частина тесту з української мови).

Другий обов'язковий предметматематика (рівень стандарту або профільний залежно від рівня, на якому вивчався предмет).

Третій предмет для складання ДПА пропонується на вибір: тест з історії України (частина тесту «Період XX — початок XXI століття») або іноземної мови (рівень стандарту або профільний залежно від рівня, на якому вивчався предмет).

Четвертий предмет для складання ДПА кожен учасник тесту вибирає самостійно з такого переліку: історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Також випускники шкіл і закладів професійно-технічної та вищої освіти 2021 року можуть обрати додатковий п’ятий предмет для складання ЗНО тесту з переліку предметів зовнішнього незалежного оцінювання.

Випускники шкіл минулих років можуть обрати від 1 до 5 предметів для складання зовнішнього незалежного оцінювання на свій вибір.

Під час процедури вступи до закладу вищої освіти на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра абітурієнт має подати до закладу вищої освіти сертифікати ЗНО з трьох конкурсних предметів (або двох конкурсних предметів на спеціальності, для вступу на які необхідно пройти творчий конкурс).

Конкурсні предмети, з яких вступник має надати сертифікати ЗНО, визначені Умовами прийому до закладів вищої освіти у 2021 році, залежно від спеціальності, обраної абітурієнтом. Перелік сертифікатів, необхідних для вступу на певну спеціальність регламентуються додатком №4 до Умов прийому.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді