Розробка типових освітніх програм для 5-9 класів

Міністерство освіти і науки створило робочу групу з розробки освітніх програм для 5-9 класів, які навчатимуться за новим стандартом базової освіти

Наказ про підготовку графіка відпусток на 2021 рік: СКАЧАТИ

Цю інформацію повідомили на сайті МОН у наказі № 1405 від 11 листопада.

Проєкти освітніх програм мають бути готові до 23 листопада 2020 року, і будуть розроблені для 2-х циклів:

  • проєкт типової освітньої програми для 5-6 класів (адаптаційний цикл базової середньої освіти);
  • проєкт типової освітньої програми для 7-9 класів (цикл базового предметного навчання базової середньої освіти).

Типова освітня програма буде складатися з варіантів типових навчальних планів та каталогів модельних навчальних програм. Вони враховуватимуть різні підходи: як предметне викладання, так і інтеграцію в межах однієї освітньої галузі чи міжгалузеву.

Після процесу затвердження освітньої програми МОН буде залучати спеціалістів для створення модельних програм. Модельні навчальні програми пройдуть експертизу та будуть затверджені навесні 2021 року. Саме вони стануть базовим компонентом для створення підручників та інших навчальних матеріалів.

Спроби запуску першої програми мають розпочатись наступного року. З 2022 року всі п’ятикласники навчатимуться за новою освітньою програмою.

Координуватиме робочу групу Український інститут розвитку освіти. До її складу також входять представники МОН, Національної академії педагогічних наук, Українського центру оцінювання якості освіти, Державної служби якості освіти, Інституту модернізації змісту освіти, Команди підтримки реформ при МОН, проєкту SURGe та педагогічної спільноти.

Повний склад робочої групи зазначено в документі наказу Міністерства освіти і науки.

Варто нагадати, що 30 вересня Кабмін України затвердив новий Державний стандарт базової середньої освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді