Е-щоденник фізичного та психологічного здоров’я школярів

Очільниця освітнього департаменту столиці Олена Фіданян пропонує вчителям завести електронний щоденник фізичного та психологічного здоров’я учнів

Як побороти страх заразитися коронавірусом

Свою пропозицію очільниця опублікувала в себе на сторінці Фейсбук.

«За наявними показниками більшість шкіл протягом першої чверті застосовували різні форми (змішану, дистанційну…) організації навчання. Наше освітянське життя у такому форматі триватиме, допоки не буде вирішеним питання, як подолати COVID-19. Отже, питання навантаження на дитину (урочне, обсяг домашніх завдань) необхідно більш жорстко контролювати», – написала Олена Фіданян.

За її словами, таку діяльність мають вести вчителі: «Як це можна зробити? Є такі поняття – «самоконтроль» та «колективна відповідальність». Наша пропозиція, що була озвучена директорам шкіл напередодні початку ІІ чверті, має такий вигляд: ми пропонуємо впровадити вчительський е-щоденник самоконтролю та колективної відповідальності за психологічне та фізичне здоров’я дітей. Для початку нам достатньо наявної нормативки».

Також очільниця департаменту освіти і науки Києва пропонує вчителям-предметникам виміряти, на скільки часу вони навантажили учнів домашнім завданням. Звести згодом дані усіх вчителів має класний керівник.

«Усі, хто багато років щоденно вчить дитину, оцінить не рівень її знань з предмету, а її психологічний комфорт. Чи має вона хоча б годинку на відпочинок?! А зрештою, дамо (спочатку для себе) відповідь на запитання: що таке «домашка»? Це тренування мозку, чи це вирок для дитини?», – зазначає Олена Фіданян.

Е-щоденник фізичного та психологічного здоров’я школярів

Джерело: сторінка очільниці освітнього департаменту столиці Олена Фіданян

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді