Академічна свобода для вчителів

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що стандарт базової освіти є органічним продовженням реформи НУШ

Академічна свобода для вчителів

Завдяки новому Державному стандарту базової освіти батьки зможуть відслідковувати траєкторію навчання своєї дитини, а педагоги – супроводжувати освітній процес, маючи академічну свободу і забезпеченість достатнім ресурсом.

Культура якості освіти: покроковий алгоритм

За словами Сергія Шкарлета, стандарт базової середньої освіти є органічним продовженням реформи Нової української школи, що впродовж двох років успішно реалізовується у закладах освіти.

«Школи НУШ будуть відповідати сучасним світовим стандартам та будуть забезпечені підручниками, посібниками і всім необхідним», – зауважив Шкарлет.

Він зазначив, що Державний стандарт базової середньої освіти визначає мету та принципи організації освітнього процесу в закладах освіти, ключові компетентності учнів, загальну характеристику змісту навчання, обсяг навчального навантаження, орієнтири для оцінювання та підходи до державної підсумкової атестації.

«Реалізація стандарту базової середньої освіти не є останнім кроком в реформуванні Нової української школи. За стандартом базової освіти буде розроблятись і впроваджуватись Державний стандарт старшої профільної школи», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Отримуйте новини там, де Вам зручно – Telegram та Facebook

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді