Як створити найкращий клас у світі

Презентовано книгу — акумульований досвід близько 20 років досліджень різних освітніх систем, збірник висновків та спостережень про те, які саме механізми роблять шкільну освіту успішною, спонукають дітей до розвитку, а вчителів до творчої праці

13 грудня під час форуму «Освітні вимірювання в контексті Нової української школи» Міністр освіти і науки Лілія Гриневич рекомендувала український переклад книги Андреаса Шляйхера «Найкращий клас у світі: як створити систему освіти 21-го століття» (К.–Л., 2018).

«Я зараз відчуваю, що багато людей, навіть глибоко залучених в освітню сферу, втрачають орієнтири реформи або не зовсім розуміють ті інструменти, які використовуються. Ця книга — подарунок долі для нас, адже вона показує широку картину необхідності змін, при цьому усі її висновки реально підтвердженні дослідженнями, що тривали близько 20 років, а не взяті зі стелі», — зауважила Міністр.

У передмові до українського видання Лілія Гриневич написала: «В руках ви тримаєте книжку людини, що свого часу почала глобальну дискусію про якість шкільної освіти і спонукала цим масштабні зміни та реформи у Європі та світі.

Андреас Шлейхер — розробник і куратор дослідження PISA. Саме через це дослідження провідні країни отримують порівнювані дані про рівень знань та вміння їх застосовувати на практиці серед учнів своїх країн.

Автор згадує, що фактично всі 28 держав, які ініціювали PISA, до дослідження були переконані, що їхні системи освіти найкращі. 2001 рік — коли були опубліковані перші результати — став шоком для багатьох, але й підґрунтям для росту і самовдосконалення.

Ця книга — «Найкращий клас у світі» — акумульований досвід близько 20 років досліджень різних освітніх систем, збірник висновків та спостережень про те, які саме механізми роблять шкільну освіту успішною, спонукають дітей до розвитку, а вчителів до творчої праці.»

⇒ НУШ: від початку до 2029 року

⇒ Ad fontes: про Концепцію Нової української школи

⇒ Новий Порадник для вчителя НУШ

⇒ Батькам про Нову українську школу

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді