У Києві найбільша наповнюваність шкіл в Україні

Через це київські школи переходять на навчання у дві зміни

У Києві найбільша наповнюваність шкіл в Україні, а саме 558 учнів на одну школу. Середній показник по Україні – 288 учнів на одну школу.

Через таку наповнюваність київські школи повертаються до другої зміни. Наразі в місті діють дві школи із другою зміною — №9 та №40. За словами керівника освітнього департаменту КМДА Олени Фідаян, за два роки в Києві може бути 50 шкіл із двома змінами.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Зараз у Києві зареєстровано 281,3 тис учнів, але навчається 301,2 тис. Найбільша невідповідність спостерігається у Печерському районі, де серед усіх учнів за місцем реєстрації вчиться лише 25%.

Для того, щоб подолати проблеми із наповненістю, у Києві найближчим часом потрібно побудувати 5 нових шкіл та реконструювати 19.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді