Гра та навчання дошкільника

Інколи нові чи складні справи відкладаємо на потім: «Почну в понеділок», «Розпочну з нового місяця». Все, шановні, відступати нікуди — новий рік почався в понеділок! Тож розпочинаймо разом!

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Про нове

З 2018 року журнал «Практичний психолог: Дитячий садок» має електронну версію. Про особливості електронного журналу читайте у статті «Е-журнал: використовуйте професійні можливості сповна». Також відкриваємо новий дистанційний навчальний курс «Дитина в стресогенній ситуації: психологічна допомога». Про умови навчання читайте у вступній статті до курсу.

Про складне

Уже 10-15 років основним запитом батьків до закладу дошкільної освіти є «сильна підготовка дитини до школи». А педагоги-«дошкільники» з легкістю погоджуються на це. Утім, у результаті дошкільники не вміють гратися, а шкільний старт все одно залишається складним для більшості першокласників. Тому січневе число журналу висвітлює саме ці питання:

Про святкове

Журнал «Практичний психолог: Дитячий садок» відзначає свій перший ювілей — 5 років. Народження журналу — це свято і для редакції, і для читачів. Щиро дякуємо усім за привітання і даруємо чарівний подарунок — будьте уважні, він захований на третій сторінці обкладинки! Та запевняємо вас — це не останній подарунок. Попереду нові теми і вебінари, обертаси і «живі картинки», і багато-багато цікавого. Будьмо разом!

З повагою,
Тетяна Гурковська,
головний редактор журналу

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якщо в групі новенька дитина

У ваш дитсадок завітало багато дітей з числа внутрішньо переміщених або на час оздоровчого періоду. Для них все не так, як удома: суворіший розпорядок дня, незнайомі дорослі й діти, незвичні вимоги. Але головна відмінність — розлучення з мамою. Усе це може викликати в дитини напруження і навіть тривожність.
4103

Шукаємо ключ до «замкнутої» дитини

Є діти, що граються, голосно сміючись, штовхаючись, поспішають до гурту, а є діти, які усамітнюються, стають мовчазними в компанії однолітків і, схоже, бояться людей. Педагоги мають вміти працювати з такими дітьми та вміти заспокоїти батьків і підказати їм шляхи вирішення ситуації.
1770

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді