На варті мрій Співанки

Зустрічайте свіже число журналу «Музичний керівник» № 1/2018

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Співанка Маракасівна скучила за своєю музичною залою за свята. Прочинивши двері, зазирнула всередину: там панувала казка, старанно влаштована ще напередодні Нового року. Жінка переступила поріг творчого гніздечка, сповнена планів на майбутнє. Замріяно натиснула на клавіші — улюблена мелодія огорнула теплом…

Чому музику тримають заручницею зали? От коли б їй розгулятися дитячим садком. Звуки полинули б звідусіль: з коридорів, групових кімнат, вулиці, і навіть їдальні. Владарювали й одночасно творили б користь. Науковці давно довели, якщо зі знанням діла дібрати твори, можна налаштовувати дітей на позитив, поліпшувати в них апетит, працездатність, настрій. Що й казати про сон та його «солодкість»! В обіймах гармонії вона зросте в сотні разів. Вихователі неодмінно скажуть Співанці «спасибі» за креативну ідею.

А що як батьки дітей не погодяться? Комунікабле перфекто — ось, що допоможе! Добирати ключик до критиканів доводиться не вперше. І запанує тоді в дитячому садку царство ритму й гри, вокальних інтонацій! Лірика… Те, що треба, коли за традицією вже в січні потрібно готуватися до весняного свята.

Пальці бігли по клавішах, і Співанка Маракасівна незчулася, як мелодія закінчилася — довелося «прокинутися». Як втілити задумане? Хто порадить? Погляд ковзнув — на столі директор залишив подарунок — свіжий номер журналу, який завжди піднімав настрій. Співанка хитро примружила очі: вона вже знала його зміст, бо завжди «в тренді». На вихідних «погортала» новісіньку електронну версію, скачала ноти, презентації, картинки. І тепер мала запас упевненості, що працюватиме на високій ноті без будь-якої фальші. А без того хіба могло так реально мріятися?

З повагою
головний редактор журналу «Музичний керівник»
Тетяна Кулішко

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Активності для дошкільнят

Влітку діти охочі до експериментів та відкриттів. Скористайтеся цим і проведіть для старших дошкільників літню розвагу на свіжому повітрі: з рухливою грою за методикою Карла Орфа, віршами, піснями, іграми і квітковим дизайном
20392

Дбаємо про гігієну дітей

У наш час дуже важливо дбати про гігієту. Адже чисті руки - це запорука здоров'я. Та як заохотити дітей мити руки?
4295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді