До грудня школи мають оприлюднити фінансову звітність

Учора Міністр освіти і науки України Лілії Гриневич провела нараду з керівниками обласних органів управління освітою

Міністр зауважила, що до 1 грудня всі заклади загальної середньої освіти повинні оприлюднити інформацію про надходження та використання коштів.

Така норма передбачена новим Законом «Про освіту».

Тож заклади освіти вже зобов’язані оприлюднювати фінансову звітність про фінансові надходження та витрат незалежно від того, чи це державні кошти, чи благодійні внески.

«Окрім беззаперечного факту, що Закон має виконуватись, існує й інше — у суспільстві побутує міф, що батьки практично повністю фінансують освіту. Очевидно, що це не так. Прозора фінансова звітність:

  • по-перше, допоможе нам оцінити, скільки реально коштів зараз українське суспільство вкладає у шкільну освіту і яку частку складає цей тіньовий бюджет освіти
  • по-друге — нарешті дати нашим батькам прозору картину того, на що витрачаються їхні кошти», — звернулася до керівників обласних управлінь Лілія Гриневич.

У підсумку спільно визначено строк до 1 грудня — час, достатній, щоб виконати норму закону.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Фінансова автономія закладу освіти: перший крок

Керівники багатьох закладів уже запровадили автономію закладу, а деякі ще побоюються брати на себе таку відповідальність. Ділимося секретами першопрохідців, які вже можуть поділитися досвідом і запровадження, і роботи у режимі фінансової автономії
17097

Підвезення до закладу освіти: що варто знати, щоб організувати

Підвезення — необхідність для тих, хто живе у сільській місцевості за межею пішохідної доступності до закладу освіти. Як його організувати та яку документацію потрібно вести? Які є варіанти перевезень?
56459

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді