Запрацювала Житомирська учнівська наукова обсерваторія

У башті на даху загальноосвітньої школи № 8 Житомира відкрили учнівську наукову обсерваторію. На сайті Житомирської міської ради стверджують, що подібної обсерваторії в Україні немає

Обсерваторія має обертальний купол. Вона стане центром навчальних занять для учнів, педагогів та науковців міста.

Уже проводять факультативні та гурткові заняття з астрономії, а з березня заплановані:

  • міжшкільні факультативи
  • відкриті уроки
  • практичні заняття у межах пошуково-дослідницьких робіт МАН
  • екскурсії.

Ідею облаштувати обсерваторію висунув у 2014 році директор школи В. В. Арендарчук. На реконструкцію башти залучено 1 млн 350 тис. грн. З бюджету міста виділено 250 тис. грн на технічне оснащення обсерваторії — трьох телескопів, планетарію, шести учнівських та одного учительського навчально-комп’ютерних комплексів, іншого додаткового обладнання.

«Ми можемо утеплювати школи, міняти вікна, покращувати матеріальну базу, але в першу чергу ми маємо давати дітям знання. І основна мета — зацікавити дітей і привити їм любов до науки», — зауважив Сергій Сухомлин, міський голова Житомира.

На подібні проекти у школах можна знайти кошти, приміром, за фандрейзингу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи на літній оздоровчий період в ЗДО

Основне завдання в ЗДО — оздоровити дітей, створити простір для активного відпочинку та закріпити знання. Що потрібно врахувати, готуючи план роботи на літній оздоровчий період
88105

Шукаємо ключ до «замкнутої» дитини

Є діти, що граються, голосно сміючись, штовхаючись, поспішають до гурту, а є діти, які усамітнюються, стають мовчазними в компанії однолітків і, схоже, бояться людей. Педагоги мають вміти працювати з такими дітьми та вміти заспокоїти батьків і підказати їм шляхи вирішення ситуації.
1508

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4934

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді