Міністерство освіти і науки України рекомендує до використання методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах».
На сторінках видання читайте:
- загальні вимоги до організації харчування дітей
- картотека страв з детальним описом технологій приготування кожної страви
- норми харчування дітей
- інформація про хімічний склад та енергетичну цінність продуктів
- рекомендації щодо приготування страв, складання примірного двотижневого меню та картотеки страв, оформлення меню-вимоги, зберігання й оброблення продуктів
- примірні посадові та робочі інструкції працівників
- приклади примірних двотижневих меню
- орієнтовний річний комплекс примірних двотижневих меню з картками-розкладами страв та таблицями виконання норм харчування.
Зазначеному посібнику надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України». Також його узгоджено з Міністерством охорони здоров’я України, схвалено Державною санітарно-епідеміологічною службою України, ДП «Державний науково-дослідний центр з проблем гігієни харчування» МОЗ України, ДУ «Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва НАМН України», Національним університетом харчових технологій.
«Методичний посібник «Організація харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» має стати надійним помічником у роботі з організації харчування дітей, а не зведенням непорушних правил і норм. За допомогою рекомендацій, порад, прикладів, наведених у виданні, можна чітко вибудувати алгоритм роботи дошкільного навчального закладу з організації харчування дітей та забезпечити таку роботу правильним документальним супроводом», — йдеться у повідомленні.
Методичний посібник стане у пригоді працівникам дошкільних навчальних закладів, органів управління освітою, інших організацій та установ, які займаються організацією харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, студентам ВНЗ та батькам.