Чи відбудеться підвищення зарплат освітян у 2025 році?

У МОН розповіли, чи підвищать учителям зарплату у 2025 році

Підвищення зарплат освітян у 2025 році

Налагоджуємо педагогічне спілкування

Нещодавно міністр освіти і науки Оксен Лісовий зазначав, що середня зарплата вчителя у нашій країні становить 12 тисяч гривень. Залежно від навантаження, вона може бути більшою або меншою.

Проте вчителі сподіваються на підвищення оплати праці в 2025 році. 

Як зауважив заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків, у проєкті закону про бюджет на 2025 рік на зарплати вчителям заклали видатки на рівні 2024 року.

image14
ТВОЄ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ Онлайн-курс для керівника та педагога. Опануєте чи удосконалите навички роботи з онлайн-інструментами
✔Як працювати у хмарних сховищах даних ✔ Як створювати ілюстровані матеріали ✔ Онлайн-сервіси для ділових комунікацій ✔ Як взаємодіяти у командах та чатах ✔ Як провести нараду чи семінар онлайн ✔

«Попри те, що кількість учнів у школах зменшується, але сума коштів разом з освітньою субвенцією, закладена у проєкті Закону про держбюджет (на 2025 рік — ред.), який ще має ухвалити Верховна Рада, — на тому ж рівні, що і минулого року», — акцентував посадовець.

У 2025 році Кабінет Міністрів України планує виділити на освіту 169,3 мільярда гривень. Це майже на 2 мільярди менше, ніж цьогоріч (171,2 мільярда гривень).

Однак, на зарплати вчителям на наступний рік заклали близько 103 мільйонів гривень освітньої субвенції. Якщо порівнювати з 2024 роком, то ця цифра не змінилася.

За матеріалами УП

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Учнівське самоврядування в закладі освіти

Формувати соціалізовану особистість з демократичними поглядами і вмінням працювати в команді – одна з важливих вимог сучасної освіти, яка найкраще реалізується через педагогіку партнерства, однією із форм якої є учнівське самоврядування.
14319

Педагогічна рада школи: функції та планування

Засідання педагогічної ради — важлива частина роботи закладу освіти. Її актуальність — у колегіальному прийнятті рішень. Розгляньмо функції педагогічної ради та особливості підготовки до засідань. Скачайте циклограму засідань педради
44363

Синхронне й асинхронне дистанційне навчання

Школи та учні вже пристосувались до нового формату навчання. Досить важко вибрати формат змішаного навчання з правильною комбінацією занять, яка була б комфортною і для закладу, і для учнів. Також потрібно обрати онлайн режим роботи – він може бути синхронним чи асинхронним. Давайте разом розбиратися в чому різниця.
87522

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді