Львівські школи розпочнуть навчальний рік у серпні

Навчальний рік у школах Львова розпочнеться в серпні — Андрій Садовий

Навчальний рік у школах Львова

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Цьогоріч навчальний рік у львівських школах розпочнуть раніше, а саме 19 серпня. Такі зміни спричинені складною ситуацією з електроенергією в Україні, яка виникла через російські обстріли.

Відповідне рішення ухвалив Штаб підготовки до зими 5 червня. 

Як зауважили в Львівській міській раді, розпочати навчання вже в серпні рекомендуватимуть не лише державним, а й приватним закладам освіти.

«Сьогодні немає дня, коли б не було відключень світла. Відтак треба прогнозувати як і добрі речі, так і негативні. Потрібно готуватися до різних сценаріїв, щоб Львів функціонував за будь-яких умов», — зазначив міський голова Андрій Садовий.

За його словами, на випадок повного блекауту у всіх львівських школах планують облаштувати цілодобові пункти незламності, де містяни зможуть зігрітися та зарядити пристрої.

«Розпочати навчання швидше ми хочемо з однією метою — щоб мати більшу гарантію, що діти будуть вчитися за партами. […] Ми повинні мати запасний варіант, щоб, у разі екстремальної ситуації, була змога використовувати школи як пункти обігріву», — роз’яснив начальник управління освіти департаменту розвитку Львівської міської ради Андрій Закалюк.

Окрім того, у міськраді очікують, що зимові канікули для учнів і учениць розпочнуться за планом — 21 грудня. Якщо ж ситуація з електроенергією погіршиться, їх можуть зробити більш тривалими, ніж зазвичай. У такому разі в закладах освіти також створять чергові групи. Туди батьки, зможуть привести дітей, якщо не буде можливості залишити їх удома.

Джерело: Андрій Садовий

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Сертифікація вчителів: що варто знати у 2024 році

У статті зібрали для вас головне про цьогорічну сертифікацію. Дізнаєтеся про зміни та нововведення у сертифікації вчителів. А токож, коли буде проходити кожен етап сертифікації.
74151

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді