МОН надало додаткові роз’яснення щодо економії електроенергії в закладах освіти

У МОН надали додаткові роз’яснення щодо заощадження електроенергії в закладах освіти

Економне використання електроенергії в школах

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

Через ворожі обстріли значну частину енергетичної інфраструктури України пошкоджено. Для того, щоб стабілізувати її роботу, важливо економно та відповідально споживати електроенергію.

Тому в Міністерстві освіти і науки опублікували рекомендації для закладів освіти щодо заощадження електроенергії: йдеться про обмеження використання кондиціонерів і зовнішнього освітлення. Такі вимушені заходи закладено в розпорядженні Кабінету Міністрів України.

Проте в пріоритеті досі безпека учасників освітнього процесу, зокрема з урахуванням особливостей його проведення. Тому МОН надає важливі уточнення та додаткові роз’яснення про запровадження заходів енергозбереження:

1. Під час підготовки та проведення НМТ, ЄВІ, ЄФВВ, ЄДКІ, інших масових екзаменаційних / тестових випробувань у приміщеннях зі значними скупченнями людей (зокрема вступників) встановлено винятки щодо обмеження використання кондиціонерів.

2. Безперебійне функціонування кондиціонерів і вентиляційного обладнання є обов’язковим в укриттях закладів освіти, де перебувають діти, студенти, персонал і цивільні особи під час повітряних тривог.

3. Заклади освіти повинні забезпечувати безпеку освітнього середовища та дотримання санітарних норм. Зокрема, у теплу пору року доцільно проводити заняття з прочиненими вікнами в режимі провітрювання. 

Необхідно відповідально ставитися до енергозбереження, разом з тим гарантувати безпеку та належні умови для здобувачів освіти в межах наявних ресурсів і можливостей енергосистеми.

Джерело: МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32437

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
250748

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді