В Україні оновлять 10 професійно-технічних закладів освіти

67,3 млн грн отримають 10 профтехів для створення інклюзивних просторів, облаштування укриттів, утеплення та встановлення сонячних електростанцій

Зміни в закладах профтехнічної освіти

Як сформувати безпечне і здорове освітнє середовище

10 закладів професійно-технічної освіти, що розташовані вздовж усієї прифронтової лінії від Сумської до Одеської областей, отримають 67,3 млн грн на оновлення навчальних приміщень. 

Зміни планують у 4 ключових напрямах: термомодернізація приміщень, встановлення сонячних панелей, створення комфортних укриттів та інклюзивних просторів.

«Наша мета — це створити комфортний та безпечний навчальний процес для учнів профтехів на прифронтових територіях. Для цього разом із партнерами ми інвестуємо в укриття, утеплення, сонячні електростанції та обладнання майстерень. На сьогодні це всього 10 закладів освіти, які вже мають досвід співпраці зі швейцарським проєктом державно-приватного партнерства, але вони мають стати майданчиком для поширення такого досвіду», — зауважив заступник міністра освіти і науки Дмитро Завгородній.

Окрім того, заплановані зміни, були обрані, орієнтуючись на потреби закладів, які наразі потерпають від постійних повітряних тривог, знеструмлень, некомфортних температурних умов у навчальних приміщеннях і гуртожитках, як наслідок — перерв у навчанні.

Передбачається, що проєкт дасть змогу понад 5 тисячам студентів, викладачів та персоналу профтехів отримати доступ до комфортних майстерень, гуртожитків та укриттів. 

«Основна мета цього напряму — відновлення 10 закладів П(ПТ)О під гаслом "Відбудувати краще, ніж було". Проєкт прагне створити безпечні умови для навчання і відновити зацікавленість учнів, випускників шкіл і дорослого населення», — акцентував Пошан КС, директор «Свісконтакт» в Україні та радник з питань реконструкції проєкту EdUP. 

Гроші на реалізацію інфраструктурного напряму надає уряд Швейцарії.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42313

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді