Відключення електроенергії в країні вплинуть на тривалість навчального року в закладах освіти

Через відключення електроенергії в Україні можуть змінити дати початку / закінчення навчального року й тривалість канікул

Графік роботи закладів освіти під час відключення світла

Фізичне та емоційне напруження: як допомогти дітям

Заклади освіти України в 2024-2025 навчальному році в періоди відключення електроенергії переходитимуть на змішаний режим роботи. Зокрема, зимові канікули для учнів і студентів можуть стати більш тривалими, а завершення навчання може відбутися пізніше — у червні.

Таку інформацію зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий. 

Як він зауважив, відповідний рекомендаційний лист уже надіслали університетам. Щодо шкіл, то в МОН ще проводять деякі розрахунки й розробляють комплекс необхідних заходів.

За словами керівника МОН, зміщення можуть відбутися не лише в контексті початку / завершення навчального року та канікул, а й «по дню». Утім, це буде залежати від того, чи позмінно організовано навчання в школі.

«Найімовірніше буде зміщення навчання на теплий період, адже питання забезпечення електроенергією — тільки частина проблеми. Ще є питання опалення. Ми повинні і його вирішувати. Тому два комплекси: генерація й зміна графіків», — роз’яснив очільник освітнього відомства.

Міністр освіти також повідомив, що МОН уже сформувало перелік закладів, які повинні бути заживлені 24/7. Насамперед це заклади освіти, де діти перебувають цілодобово.

«Є заклади, у яких потрібна буде часткова генерація. Наприклад, нам треба буде заживити тільки укриття, адже там у разі відключення працюватимуть центри незламності. І ми прагнемо у кожен заклад освіти, відповідно до статусу, у якому вони будуть працювати в умовах кризи, дати потужності», — наголосив Оксен Лісовий.

Уряд країни зараз працює й над питанням щодо забезпечення шкіл, профтехів та університетів пальним, а також дизельними й бензиновими генераторами. Це дасть змогу забезпечити українських учнів і студентів безперебійним доступом до навчання.

За інформацією Порталу «Телеграф»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді