Матеріали для проведення уроку з безпечної поведінки під час літніх канікул

МОН презентувало безпековий урок для підлітків «Літні пригоди без шкоди»

Урок безпеки у період літніх канікул

Як навчити дітей дбати про свою безпеку

Міністерство освіти і науки України спільно з партнерами — Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Укрзалізницею, — розробили інноваційний безпековий урок для середньої школи (з розподілом на 5–7 та 8–9 класи) «Літні пригоди без шкоди». 

Цей урок допоможе навчити учнів таких життєво важливих навичок, як безпека на воді, з вогнем, в інтернеті та на залізниці.

Мета запропонованих уроків — не лише підвищити рівень обізнаності про потенційні загрози, а й розвинути в учнів критичне мислення та навички швидкого реагування в небезпечних ситуаціях. Такі заняття можна впроваджувати на виховних годинах чи уроках «Основи здоров'я».

Для того щоб заняття було максимально ефективним, плани уроків було сформовано з урахуванням вікових особливостей учнів. Заняття мають цікаву інтерактивну форму з використанням презентацій, рольових ігор та віртуальних симуляцій. Це дасть змогу зацікавити підлітків та глибше засвоїти матеріал.

Окрім того, кожен урок містить методичні рекомендації для вчителів, комплексну презентацію, що покриває всі чотири теми, одну інтерактивну вправу, одну комунікаційну вправу, а також такі додаткові навчальні матеріали, як брошури та чеклісти для поглиблення знань. 

Детальніше ознайомитися з матеріалами уроків можна за посиланням.

Також батьки або інші законні представники можуть використовувати додаткові матеріали для подальшого обговорення та поглиблення знань удома, що сприятиме створенню безпечного середовища для дітей.

За матеріалами МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді